Seçime az bir süre kala siyasi partiler vites yükseltmeye ve kimi kesimlere göre şaşırtıcı kararlar vermeye devam ediyor. Bu anlamda Cumhur İttifakı aldığı kararlar nedeniyle bir adım önde. Hatırlarsanız bir önceki köşe yazımda Cumhur İttifakı’na katılımların olacağını söylemiştim.
AK Parti heyeti tarafından ziyaret edilen Yeniden Refah Partisi malumunuz büyük tezahüratlar eşliğinde; yok, olmaz, biz kendimiz giriyoruz dedi ve hatta Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı adaylığı için vakit kaybetmeden YSK’ya giderek başvurusunu yaptı. Ancak ne olduysa seçim takvimine göre ittifak protokolünün sunulmasına bir saat kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katıldığını açıkladı.
Oy oranımız yüzde 8 bizim baraj sorunumuz yok diyen Yeniden Refah Partisi, şimdi seçimlere kendi logomuzla Cumhur İttifakı çatısı altında gireceğiz diyor ve Cumhur İttifakı’ndan milletvekilliği ya da bakanlık istemediklerini söylüyor. Şimdi buna şaşırmadım desem yalan olur. Zira, 20 yıldan fazladır iktidarı eleştiren, ülkenin halinden yakınan ve kendilerine hakiki milli görüşçüler diyenler şimdi ne yapacak? Erdoğan, rahmetli Necmettin Erbakan’a ihanet etti diyenler şimdi ne diyecek? Bugüne kadar yine Necmettin Erbakan’ın söylemlerinden iktidara yüklenenler nasıl bir yol izleyecek? 
Gerçi, bizim önerilerimiz kabul edildi o yüzden biz Cumhur İttifakı’nda yer aldık diyorlar. İyi ama önerileriniz ne zaman, nasıl yerine getirilecek? İttifaktaki diğer partiler bu önerilere ne diyecek? Kaldı ki, şimdi konuşulan 6284 sayılı kanun mu Türkiye’nin en önemli meselesi? Yoksa yine söylenen ve önerildiği belirtilen 30 maddelik bir öneri listesi mi Türkiye’yi tam anlamıyla düzlüğe çıkaracak? Gelişecek bir olumsuzluğa karşı reaksiyon almayacak mı Yeniden Refah Partisi? Yani sadece önerilerimiz kabul edildi o yüzden girdik açıklaması bence çok yeterli durmuyor.
Bir siyasi parti eğer baraj sorunum yok diyorsa seçime girer, çıkardığı vekillerle parlamentoda kendi düşüncelerini sonuna kadar savunur, bununla ilgili de kamuoyu oluşturur ve kendini iktidara alternatif hale getirir. Zaten Türkiye’yi yönetmeye talip olan her siyasi parti bu şekilde ortaya çıkar diye düşünüyorum. Her partinin amacı parlamentoda grup kurmak, söz söyleme kabiliyeti göstermek, tutarlı olmak ve en önemlisi kendi fikirlerini iktidara benimsetmektir.
Bakalım ne olacak ve Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifak’ı çatısı altında kedine nasıl bir yer edinecek? Yoksa kendine bir alan bulamayıp ittifaktan mı çıkacak ya da o da HAS Parti gibi tam anlamıyla AK Parti içerisinde yer alıp, partiyi mi kapatacak? Bekleyip, göreceğiz.
Görüşmek üzere.