Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı görevden alacağı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ise sağlık sorunları gerekçesiyle affını isteyeceği belirtiliyor

Türkiye 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçim atmosferine girdi. Siyasi partiler adaylarını büyük oranda açıkladı. 

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinedeki bir kaç bakanın performansından memnun olmadığı belirtiliyor. 

Bunlardan birisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Prof. Vedat Işıkhan... Vedat Bilgin'den sonra bakanlığa getirilen Işıkhan'ın, hükümetin elini kolaylaştıracak adımlar atamadığı, Vedat Bilgin döneminde olduğu gibi hükümete seçim kazandıracak çalışmalar yapamadığı belirtiliyor. 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde çıkarılan EYT çalışmasının Ak Parti'ye seçim kazandırdığı ancak Vedat Işıkhan'ın bu türden yeni çalışmalar hazırlayamadığı için tepki topladığı ifade ediliyor.

Üstü çizilen isimlerden biri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kabine değişikliği sırasında Bakan Koca'yı görevden almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu iki isme ek olarak Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da ailesindeki sağlık sorunları gerekçesiyle affını isteyeceği belirtiliyor.