Yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala, siyasi kulisler iyiden iyiye ısındı. 

CHP’nin İstanbul ve Ankara’da mevcut başkanlar İmamoğlu ve Yavaş’la yola devam edeceğini açıklamasından sonra her iki büyükşehri mutlaka kazanmak isteyen Ak Parti’nin kimleri aday göstereceği çok merak ediliyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin İstanbul İBB adayının eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğunu açıkladı. Ak Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının da çok büyük bir sürpriz olmadığı sürece mevcut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un olacağına kesin gözüyle bakılıyor.  

Başkent’te bir değişiklik olmadığı takdirde aynı profilde iki aday yarışacak. Hem Yavaş’ın hem de Altınok’un ülkücü gelenekten geldiği biliniyor. Her iki ismin aynı profilde olması gözleri DEM Parti’ye (HDP) çevirdi. 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara’da aday göstermeyerek, dolaylı olarak Mansur Yavaş’a destek veren o dönemki HDP’nin bu sefer ciddi tereddütleri olduğu ifade ediliyor.  

Ankara kulislerinde konuşulanlara bakılırsa DEM Parti, Ankara’da ciddi ciddi aday çıkarmayı tartışıyor. Hem Yavaş hem de Altınok’a oy vermeye sıcak bakmayan DEM Parti’nin, kendi adayıyla çıkmanın artıları-eksilerini masaya yatırdığı ifade ediliyor. Altınok’un adaylığının da kesinleşmesini bekleyen DEM Parti yetkililerinin, nihai kararını sonrasında vereceği belirtiliyor. Ankara’da aday gösterebileceği isimleri de değerlendiren DEM Parti’de TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in ismi öne çıkıyor. Hem 2019 Yerel Seçimlerinde hem de 2023 Genel Seçimlerinde muhalefetin adaylarına koşulsuz destek verdiği için tabanından ciddi tepki gören DEM Parti, aday çıkararak bu tepkileri de dindirmeyi planlıyor.