Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti devam ediyor.

93’üncü gününe giren eylemde Şenyaşar ailesi, “Adaleti olmayan bakanlığın önünde nöbetimiz 93’üncü gününde” yazılı döviz açtı.

Emine Şenyaşar eylemde tutuklu olan ve hücrede tutulan oğlu Fadıl Şenyaşarı’ın serbest bırakılması talebini yineledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Kadın Meclisi, Sosyalist Demokrasi Kolektifi (SOLDER) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emine Şenyaşar’ı ziyaret ederek, dayanışma çağrısında bulundu.

Bakan Işıkhan: KYK yurtları emeklilerin kullanımına açılacak Bakan Işıkhan: KYK yurtları emeklilerin kullanımına açılacak

'Çocuklarımı öldürenler dışarıda'

Emine Şenyaşar, “Bize zulüm ediyorlar. Başka ülkelerdeki adalet bizimkinden daha iyidir. Çünkü birçok yerden insanlar buraya gelip bizim için bizimle birlikte ağladı. Ben bir şey istemiyorum, çocuklarımı öldürenler dışarıda geziyor. Dışarıdakilerin tutuklanmasını ve oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum” dedi.

Milletvekili Ferit Şenyaşar da, annesini işaret ederek, “Annemi anlamak için Kürtçe bilmeye gerek yok” diyerek yaşananları anlattı. Ferit Şenyaşar, “Anne 6 yıldır bu halde. Evinde oturamıyor, adalet istiyor” diye belirtti.

Ortak mücadele vurgusu

TÖP adına konuşan Dönem Sözcüsü Pelin Kahiloğulları, Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesi arayan herkes için bir simgeye dönüştüğünü belirterek, “Emine annenin döktüğü her damla gözyaşının hesabını soracak ve adaleti kendi ellerimizle getireceğiz. Adalet Bakanlığı önündeyiz ama ne yazık ki ülkemizde adaletin de, hukukun da iktidarın kontrolünde olduğu bir gerçeklik var. Biz bu adalet anlayışının karşısında ezilenlerin, öldürülenlerin, haksızlığa uğrayan herkesin adalet mücadelesini büyüteceğiz. Şenyaşar ailesine uğramayan adalet, ülkenin hiçbir yerine uğramayacak, uğrayamayacak. Çağrımız; Emine annenin mücadelesinin büyütülmesi ve tüm ülkede bu mücadelenin ortak bir sese dönüştürülmesidir” ifadelerini kullandı.

'Şenyaşar ailesi adalet mücadelesinin mihenk taşıdır'

SOLDER adına konuşan koordinasyon kurulu üyesi Deniz Can Aydın, “Türkiye tarihi ‘faili meçhuller’ tarihiyken, artık faili belli olup, adaletin hışmıyla faillerin, katillerin yargılanmadığı bir düzene evrildi. Şenyaşar ailesinin bugün ortaya koyduğu mücadele, Şenyaşar ailesi şahsında Türkiye’de faili meçhul cinayetlerin, çocuk ve işçi katliamlarının, herhangi bir adalet mücadelesinin sürdürülmesinde önemli bir mihenk taşıdır” diyerek, Şenyaşar ailesinin mücadelesinin arkasında olduklarını kaydetti.

Kaynak: MA