Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, üniversitede yaşadıkları sorunlarını protesto etmeye devam ediyor. Üniversite yemekhanesinde öğle yemeği ücretleri 1 Mayıs’tan itibaren 15 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca üniversitenin amfitiyatrosu 25 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak bir konser için özel bir şirkete kiralandı. Durul Organizasyon için kiralanan amfitiyatrodaki konserin bilet ücretleri ise 605 TL ile bin 155 TL arasında değişiyor.

İSİG raporu: Son 11 yılda en az 2 bin 500 genç işçi hayatını kaybetti İSİG raporu: Son 11 yılda en az 2 bin 500 genç işçi hayatını kaybetti

Hayat pahalılığından yakınan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, yemekhane ücretlerine gelen zammı, amfitiyatrolarının kiralanmasını bugün Beytepe Kampüsü’ndeki yemekhane önünde toplanarak protesto etti. Öğrenciler, yemekhane önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Rektörlüğe yürüdü. Öğrenciler, “Parasız, bilimsel, demokratik eğitim”, “Şirketlere rant, öğrenciye zam”, “Öğrenciler burada, ÖTK nerede?”, “Zamlara karşı, öğrencileri yok sayan uygulamalara karşı buradayız”, “Sermayeye değil eğitime bütçe” sloganlarını attı.

Kaynak: ANKA