CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'ye katılan dördüzlere rozet taktı. Özel, "Dört tane üyelik kaydını imzaladık. CHP’ye Atatürk’ün baba evine geldiler. Aramıza hoş geldiler" dedi.

Özgür Özel, İYİ Parti'den istifa eden Erdem'e CHP rozeti taktı

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem de CHP’ye katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı’nda Bahadır Erdem’e rozetini taktı. CHP'ye katılan Erdem,  "CHP’nin her  bir neferini selamlıyorum. Sayın Genel başkanımıza çok teşekkür ederim. Onur duydum. Hukuk hocası olarak hayatım boyunca gerekleri savundum. Beni aranıza kabul ettiniz. Türkiye’de adaletin ve hukukun yeniden parlaması için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.

Rozet takmasının ardından kürsüde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, özetle şunları söyledi:

"Bir ülkede tam demokrasi olması ancak basın özgürlüğünün olmasıyla mümkündür”

"Bir ülkede tam demokrasi olması ancak basın özgürlüğünün olmasıyla mümkündür. Değerli Gazeteci Barış Terkoğlu’na iki yıl hapis cezası verildi. Ne çekti Barışlar ne çekti… Akın Gürlek şunu bilsin Barış Terkoğu yalnız değildir. Onların basın özgürlüğü hakkını sonuna kadar savunuyoruz ve biz onların tam arkasındayız.

1 Mayıs’ta birileri anayasaya uymadı”

(1 Mayıs’ta yaşanan olaylar) Surların önüne Sarnıç’ın önüne aralarına TOMA’lar dizerek önüne polisimizi dikerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. O gün birileri anayasaya uymadılar. Anayasa’ya uymadıkları için emekçileri içeri almadılar. Girmek isteyenler polisimizle karşı karşıya getirildi. Ardından 49 vatandaşımız önce gözaltına alındılar ve 49’u tutuklandı.  Gençlerin serbest bırakılması gerektiğini hatırlatıyorum.

Özgür Özel, emeklileri 'Büyük Emekli Mitingi'ne davet etti

Bugün asgari ücretin 21 bin 800 lira olması lazım. Emeklinin sesini duymuyorlar. Şimdi CHP olarak bütün emeklileri 26 Mayıs Pazar günü Ankara’daki Büyük Emekli Mitingine davet ediyorum. Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak.

"Sinan Ateş iddianamesi asla kabul edilmemeli"

(145 sayfalık Sinan Ateş iddianamesi)  İdamede yeni hiçbir şey göremedik. Bu iddianamenin iade edilmesi asla kabul edilmemesi gerekmektedir. Bu meseleyi takip edeceğiz.

Kulis: Erdoğan, bakan ve bürokratlarına kızdı Kulis: Erdoğan, bakan ve bürokratlarına kızdı

“Atanmayan her öğretmenin yanındayız”

Atanmayan öğretmen sayısı 1 milyonu aştı. Kayırmacılık kalksın, partizanlık kalksın demişti. Bu arkadaşlar müfredat getirerek kul hakkı yemeyi kurumsallaştırdılar. Söz verdiler oy topladılar ama şimdi mülakatı kaldırmıyorlar. Bütün gençlerin umutlarını kırdılar, biz atanamayan değil atanmayan her öğretmenin yanındayız. Mücadeleleri mücadelemizdir.

Özel'den Bahçeli ile görüşmesine yönelik açıklama

(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme) Sayın Bahçeli’ye MHP’nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Kendisiyle olumlu geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Yapılan görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir.

Biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız? O konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek, onu izlemek ve o konuda iyimser, ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur.

Bugün Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra Sayın Bahçeli büyük bir nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde ben kendisini orada grubunun kapısının önünde ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım.

Ve toplantıda, görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim. Ancak Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz ve bundan sonraki sürece dahil olarak ta son derece yapıcı şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimiz paylaşabilirim.

"Türkiye ittifakını büyüterek yolumuza devam ediyoruz"

Türkiye ittifakını büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Seçimden sonra sala şımarmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi