İslam Kalkınma Bankası Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık kredi verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubunun, 2024-2026 dönemini düzenleyen Ülke Stratejisi kapsamında Türkiye'deki projelere 6,3 milyar dolarlık finansman sağlayacağını belirterek, "Uygulamaya koyduğumuz ekonomi programı sayesinde Türkiye'ye yönelik dış kaynak akışı güçlü şekilde devam ediyor" dedi.

İran devlet televizyonu: Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazında yaşam belirtisi yok İran devlet televizyonu: Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazında yaşam belirtisi yok

CHP'den Et ve Süt Kurumu hakkında suç duyurusu

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu'nun Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" hükümlerine aykırı davranarak halkın sağlığıyla oynadığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Sinan Ateş cinayeti iddianamesi tamamlandı

Ankara Başsavcılığı, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde soruşturmayı tamamlayarak, 22 kişi hakkında ''tasarlayarak öldürme'' suçundan iddianame düzenledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, yazılı sınavda yüksek puan alarak derece yapmasına rağmen mülakatta elenen EGM personeli olduğunu açıkladı. Demir, "Yapılan bu adaletsiz mülakat akıllara 'Acaba sınavı geçecek isimler önceden belli mi?' sorusunu getiriyor" dedi.

Ekonomiye güven nisanda azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 1 azalarak 99 değerini aldı.

'10 Manşette Bugün' | 28 Nisan 2024 '10 Manşette Bugün' | 28 Nisan 2024

Tahir Elçi cinayeti davasında savcıdan beraat talebi

Tahir Elçi cinayeti davasında savcı, sanıkların beraatı yönünde mütalaa verdi.

Erdoğan-Özel görüşmesinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşmenin 2 Mayıs Perşembe günü yapılacağı öğrenildi.

TFF'den Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına 'şike' incelemesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 37. haftasında yapılan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı için soruşturma başlattı.

Bakan Tunç’tan yeni anayasa açıklaması

Yeni anayasaya yönelik konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  “Ülkemizin, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlarken yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açık. Tabii ki hedefimiz demokratik, sivil, katılımcı bir anayasa” dedi.

Bakan Yerlikaya’dan 1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Terör örgütleri de son bir haftadır 54 ayrı sosyal medya hesabından  ‘Taksim Meydanına gelin’ çağrısı yapıyorlar. Sosyal medyadan çağrı yapan terör örgütlerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını bir eylem ve propaganda sahası haline getirmelerine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş