Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ailesi ve sağlık nedenleriyle genel başkanlığı devretmek istiyor. Ailesi de üzerinde baskı kuruyor. Ama Karamollaoğlu, Milli Görüş Hareketi lideri olarak bilinen Saadet Partisi YİK Başkanlığı’na devam edecek.

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail'in TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail'in TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı

Partide iki cephe oluştu: Birol Aydın ve Mahmut Arıkan’ın birlikte hareket etmesi bekleniyor.

Kongre için mutabakata varıldı

Parti içerisinde muhalif grup olarak bilinen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi GİK üyesi Abdullah Sevim, Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Eski GİK Üyesi Selman Esmerer’in ortak bir aday çıkarması bekleniyor. Muhaliflerin adayının Salih Turhan olacağı kaydediliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Mete Gündoğan, Saadet Partisi GİK üyesi Abdulkadir Karaduman'ın da adaylık için ismi geçiyor.

Dün yapılan il başkanları toplantısında kongrenin iki ay içinde yapılması konusunda mutabakata varıldı. Karamollaoğlu, genel başkanlık seçimi için partilerle görüşecek. Parti yönetimi tek adayla değil, çok adayla seçime gitmek istiyor.

AK Parti ve Yeniden Refah Partisiyle olumlu görüşmeler başlayacak

Parti politikalarında değişime gidiliyor, AK Parti ve Yeniden Refah Partisiyle olumlu görüşmeler başlayacak. Parti içinde bir grup, genel başkanın meclisten olmasını isterken, başka bir grup ise buna kesinlikle karşı çıkıyor.

Muhabir: Betül Vural