• DOLAR 32,99 %-0.11
  • EURO 35,82 %-0.26
  • ALTIN 2.529,53 %0.87
  • BİST100 10.891 %0.18
  • BITCOIN 67.599 %1.81
  • ETHERIUM 3.260 %2.19
18°

Nijerya Haberleri

nijerya haberleri ve güncel nijerya gelişmeleri, nijerya ile ilgili tüm video, nijerya fotoğrafları ve nijerya haberleri Elips Haber - 'Herkese eşit yaklaşır' sitemizde


Dünya

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, Nijerya'da şantaj ve dolandırıcılık suçlarına karıştığı tespit edilen 70 bin 200 hesabı kaldırdığını bildirdi.

Dünya

Nijerya ordusunun, terör örgütü Boko Haram'ın ülkenin kuzeydoğusunda rehin aldığı 332 kişiyi, operasyonla kurtardığı bildirildi.

Dünya

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, yetersiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunları nedeniyle hastanelere başvuruların, geçen yıla kıyasla yüzde 40 arttığı bildirildi.

Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Nijer Dışişleri, İşbirliği ve Yurt Dışında Yaşayan Nijerliler Bakanı Bakary Yaou Sangare ile görüştü.

Dünya

Nijerya'da iki katlı bir okulun çökmesi sonucu 22 öğrenci hayatını kaybetti, onlarca kişi de enkaz altında kaldı.

Dünya

Nijerya'da kolera salgını yayılmaya devam ederken, ülkenin Lagos şehrindeki Kirikiri Cezaevinde 25 vaka tespit edildi.

Dünya

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen intihar saldırılarında 18 kişi yaşamını yitirdi, 42 kişi yaralandı.

Dünya

Nijerya'nın Kano eyaletinde, tırın cuma namazı kılanların arasına dalması sonucu ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti.

Ekonomi

Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'da, kaçak ham petrolün yasa dışı olarak rafine edildiği 13 tesis imha edildi.

Dünya

Nijerya'da, rahim ağzı kanseri oranlarını büyük ölçüde azaltmak için 7 milyon kız çocuğunun aşılandığı bildirildi.

Dünya

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Afrika kıtasının en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi Nijerya'da vekalet yoluyla kurban kesimi ve kurban eti...

Spor

Fenerbahçe’nin Nijeryalı sağ beki Bright Osayi-Samuel, yönetimden ayrılık izni istedi. Gelecek sezonun kadrosu üzerinde çalışan Fenerbahçe'de gelecekler kadar gidecek isimler...

Dünya

Afrika ülkelerinde, ayaklarında ayakkabı, üzerlerinde kıyafet, kimi zaman da yiyecek ekmekleri dahi olmayan çocukların yüzü, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) vekaletle...

Yurt

Nijerya'nın en kalabalık şehri Lagos'ta süren şiddetli sağanağın yol açtığı seller sebebiyle 2 binden fazla kişi yerinden oldu.

Dünya

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da kolera salgını nedeniyle 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya

Nijerya'nın kuzeyindeki Katsina eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda, ilk belirlemelere göre 25 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dünya

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Nijerya'da her 3 çocuktan 1'inin çatışma, iklim krizleri ve eşitsizlik nedeniyle ciddi gıda yoksulluğu...

Dünya

Nijerya'nın Zamfara ve Katsina eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 42 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dünya

Nijerya'da, işçi sendiklarının artan hayat pahalığına karşı başlattığı süresiz grev nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Dünya

Nijerya Ulusal Petrol Limited Şirketi (NNPCL), ülkede ham petrolün yasa dışı rafine edilmesinde kullanılan 122 tesisin tespit edildiğini bildirdi.

Sağlık

Nijerya'nın üç eyaletinde bir haftada 14 Lassa ateşi vakası görüldüğü bildirildi.

Dünya

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki bir maden bölgesinde düzenlenen iki ayrı silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 40 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya

Nijerya'da terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP ile silahlı çete üyelerine yönelik operasyonlarda, bir haftada 227...

Dünya

Nijerya'da yolsuzluk ve dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan eski Havacılık Bakanı Hadi Sirika, kefaletle serbest bırakıldı.

Gündem

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünya genelinde okula gidemeyen çocuk sayısının en fazla Nijerya'da olduğunu bildirdi.

Dünya

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 42'ye yükseldi.

Ekonomi

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Kashim Shettima, Nijerya'nın günde 4 bin ton lityum üretmeye hazır olduğunu bildirdi.

Dünya

Nijerya'nın Yobe eyaletinde yılbaşından bu yana menenjit salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi.

Sağlık

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dünya

Nijerya'nın Katsina eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.