CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı için favori gördüğü adayı da açıkladı. İBB Başkan adaylığı teklifini “AK Parti kitlesiyle karşı karşıya gelmemek, Murat Kurum’a kaybettiren olmamak için” geri çevirdiğini söyleyen Temurcu, “1 Nisan’da ortaya çıkacak sonuca göre sadece ben değil, genel başkan ve arkadaşlarımız, ne yapacağımıza karar vermemiz gerekir” diye konuşmuştu.

“Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum”

Temurci tv100 programında “Gelecek Partisi olarak AK Parti adayına destek olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna ise “Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Sokak hayvanları düzenlemesi Ekim ayına kalıyor Sokak hayvanları düzenlemesi Ekim ayına kalıyor

Gelecek Partili Selim Temurci’nin dikkat çeken AKP itirafıyla ilgili Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan Seymen Elips Haber’e açıklamalarda bulundu.

“Partimizin başka adayı destekleme gibi bir kararı hiçbir şekilde yok”

Selim Temurci’nin tamamen şahsi fikirleri olduğunu ve söylediklerinin kapsam dışına çıkarıldığına dikkat çeken Seymen, “Onun söylemeye çalıştığı şey proje odaklı bir belediye başkanlığının daha doğru olacağı noktasındaydı. Ama tamamen şahsi düşüncesi. Yani bizim partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’u ya da bir başka adayı destekleme gibi bir kararı hiçbir şekilde yok” dedi.

“En doğru adayı açıklama yönünde ilerliyoruz”

Çarşamba günü yapacakları parti yönetim kurulu toplantısında özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir adayları üzerinde istişare edip en doğru adayı açıklama yönünde ilerlediklerini söyleyen Seymen, “Yani o Selim beyin gazetecilerin sorduğu bir soruya verdiği bir cevaptan ibaret. Yani kendi problemlerimizi kendi içimizde halledebiliriz. Bir sıkıntımız yok çok şükür” diye konuştu.

“Biz hızla yolumuza devam ediyoruz”

Selim Temurci ile bir yol ayrımının olacağını zannetmediğini dile getiren Seymen sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu siyaset insanlar değişik tercihlerde bulunabilirler. Biz partimizin yeni olağan kongresini yaptık. Yeni yönetim kurulumuz ve parti başkanlık kurulumuz oluştu. Biz hızla yolumuza devam ediyoruz. Birilerinin ayrılmasıyla ya da gelmesiyle yol değiştirecek ya da yıpranacak bir parti değiliz. Çok şükür oturdu partimiz. Ayrılık olabilir, yeni birileri gelebilir ama ben bu konuda bir yol ayrımı olacağını düşünmüyorum.  Yani, gündemimizin artık önümüzdeki seçimde vatandaşımıza en iyi hizmeti götürecekleri seçmekten ibaret. Bunlar bizim gündemimiz değil”

Selim Temurci

Kaynak: Sümeyye Aksu