Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 27 Mayıs 1995 yılından bu yana gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve gözaltında kaybetmelerin önüne geçmek için Galatasaray Meydanı’nda buluşan Cumartesi Anneleri’ne destek verdi.

700’üncü hafta eylemleri dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından engellenen Cumartesi Anneleri/İnsanları altı yıllık engellemelerin ardından ilk defa bariyerlerin gölgesinde değil ‘hafıza mekanımız’ dedikleri Galatasaray Meydanı'nda anma yapan Annelerin yanında yer alan Eş Genel Başkanlar, bir mesaj da paylaştı.

“Hakikat arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz”

Hatimoğulları'nın destek mesajı şu şekilde:

“1000 haftadır yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nı direniş alanına çeviren Cumartesi Anneleri-İnsanları ile yan yana, omuz omuzayız. Failler 1000 haftadır cezasız! Adalet 1000 haftadır sağlanmadı! Akıbetleri karanlıkta bırakılmak istenen kayıplarımızdan ve hakikat arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. #CumartesiAnneleri1000Hafta”

Masterchef 2. bölüm yayınlandı: Masterchef yeni bölüm fragmanı izle Masterchef 2. bölüm yayınlandı: Masterchef yeni bölüm fragmanı izle

“Herkes için her yerde adaletin sağlanması için birlikte olacağız”

Bakırhan'ın da mesajı şu şekilde:

"#CumartesiAnneleri1000hafta eylemine katıldık. Acıda ve mücadelede ortaklaşan Cumartesi Anneleri 1000 haftadır kayıplarını arıyor. Zorla kaybedilme bir insanlık suçudur. Gözaltında kaybedilme ve faili meçhul cinayetler gibi insanlık suçlarının failleri ve sorumlularının adalet önünde cezalandırılması gerekir. Cumartesi Annelerinin adalet ve hakikat mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceğiz, cezasızlık politikalarının son bulması ve herkes için her yerde adaletin sağlanması için birlikte olacağız."

Kaynak: Haber Merkezi