Haber: Kadir Gürhan 

CHP Keçiören Belediye Başkan adayı Özarslan, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği iftar programında konuştu. Bir belediyenin yol, kaldırım ve alt yapı yapabileceğini belirten Özarslan, “Biz bu çalışmaların sosyal belediyecilik tarafındayız.  Yaşlısına, gencine, kadınına ve yoksul insanlara nasıl dokunacağımızı hesaplıyoruz” dedi.
 

'Özarslan Keçiören’de oy kullanamayacak' eleştirilerine yanıt veren Özarslan şunları söyledi: "Keçiörenli olduğumu herkes biliyor. Seçim sürecinde Mamak’ta adaylığım söz konusu olduğu için ikametimi oraya taşımıştım. Oyumu Mamak'ta kullanacağım ama Keçiörenliler buralı olduğumu iyi biliyor."

Şu ana kadar dört anket yaptıklarını söyleyen Özarslan, anketlerin dördünde  önde olduklarını ifade etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özarslan, Keçiören’in temel sorunlarından ve çalışmalarından bahsetti. 

“Anketlerde 5-6 puan öndeyiz” 

Özarslan’ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Şu anda 4 anket yaptırdık. Anketlerde 5-6 puan önde olduğumuzu görüyoruz. Biz bu durumdan şımarmıyoruz. Çalışmalarımızı son güne kadar sürdüreceğiz. 

Keçiören çöp içerisinde yaşayan bir şehir konumunda. Maalesef bir tane konteyner yok. Hem kent estetiği hem de sağlık konusunda sıkıntılı bir kentten bahsediyoruz.  Bütün Keçiörenliler bu durumdan şikayetçi  

“Emsal artışıyla kentsel dönüşümü çözemezsiniz”

Diğer en önemli problemimiz kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm bilgi proje gerektirir.  Kentsel dönüşüm çalışmalarımız lafta olan çalışmalar değil. Kentsel dönüşüm tanımını bilmeyenlerin burada nasıl başarılı olacağını hayretle izliyoruz. Emsal artışıyla kentsel dönüşümü çözemezsiniz. ABB ile ortak çalışma yapmak zorundasınız. Birliktelik içerisinde yapılması gereken bir çalışma. Göreve gelirsek, 4 proje ile işe başlayacağız. 

Sokak hayvanları düzenlemesi Ekim ayına kalıyor Sokak hayvanları düzenlemesi Ekim ayına kalıyor

“Mor çatı sosyal tesisi kuruyoruz”

Maalesef kadınlarımızın bir araya gelebilecekleri, dertleşebilecekleri alanları yok. Bundan dolayı kadınırımıza yönelik lokal yapacağız. Buna mor çatı sosyal tesisi adını koyduk.

“Keçiören’in ulaşım sorunu”

Keçiören’in çok ciddi bir ulaşım problemi var. Keçiöre'n'in 3 ana girişi var; Etlik, Bağlum ve Fatih Köprüsü girişi. Fatih Köprüsü projesine hoyratça bakıldı. Fatih Köprüsünün genişletilmesi gerekir. ABB ile nasıl açabiliriz diye oturduk. Fatih Köprüsünü dörder geliş gidiş şeklinde rahatlatmaya gideceğiz. Keçiören'de eski yapılaşmalar olduğu için otopark alanlarının yetersizliği göze çarpıyor. Modern otoparklar planlıyoruz. Keçiörenimizin düz alanları var. Öğrencilermizden çok büyük talep var. Bisiklet yolu yapacağız.

Bakanların sahaya inmesi meselesi 

Bu bir siyasi yarıştır. Onlar bakanlarla her gün alandalar. Maalesef bu bir siyaset tarzıdır. Bizim onlara sadece bir tavsiyemiz olabilir; devletin kaynaklarını hoyratça bu alanlara kullanmasınlar. 

Muhabir: Kadir Gürhan