Orkide fiyatları 1500 TL’ye kadar çıkıyor: Annelere çiçek alınabilecek mi? Orkide fiyatları 1500 TL’ye kadar çıkıyor: Annelere çiçek alınabilecek mi?

AK Parti’de kongre süreci Haziran ayında başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından ilk müdahalelerine başlayacağı belirtiliyor. Ömer Çelik başta olmak üzere Soylu ve Varank partide kulis çalışmalarını artırdı.

Genel merkeze ve cumhurbaşkanlığına sunulan raporları inceleyen Erdoğan’ın parti yönetiminde ve teşkilat yapılarında değişikliğe gideceği kaydediliyor.

İl teşkilat yapıları değiştiriliyor

Erdoğan’ın, Haziran ayında AK Parti’de bazı il başkanlarının görevden alınması beklenirken, başarılı bazı il başkanlarını ilk kez partiye çekmesi bekleniyor. İl teşkilat yapılarında da bazı yeni birimlerin kurulacağı konuşuluyor.

Parti, Külliye ile TBMM bağı gücendirilecek

Aynı zamanda bölge koordinasyonlularını sağlayan birimlerde de değişim yapılacak. Cumhurbaşkanlığı, AK Parti Genel Merkezi ile TBMM arasında ilişkileri artıracak bazı mekanizmaların yeni dönemde hayata geçileceği belirtiliyor.

AK Parti’nin TBMM grubunda tartışmaların odağında bulunan Bahadır Yenişehirlioğlu’nun görevden alınması beklenirken, Yenişehirlioğlu’nun yerine Mustafa Varank’ın getirileceği konuşuluyor.

Soylu ve Varank görev bekliyor

Mustafa Varank’ın ismi Medya ve Tanıtım Başkanlığı için de geçiyor. Süleyman Soylu’ya yakın isimler ise Soylu’nun genel merkezde görev alabileceği aktarılıyor. Soylu’nun teşkilat başkanlığı istediği de iddia ediliyor. Partinin kadın kolları genel başkanı Ayşe Keşir’in değişmesine kesin gözüyle bakılırken, AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in değişeceği belirtiliyor.

Ömer Çelik sözcülükten alınıyor

Erdoğan’ın ayrıca yeni soluk getirmek için parti sözcüsü Ömer Çelik’i genel başkan vekilliğine getireceği, Çelik’in yerine kadın ve ya genç bir ismin parti sözcülüğüne getireceği dillendiriliyor.

Muhabir: Muhammed Vefa