'Fotoroman Süleyman' davasında takipsizlik kararı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Fotoroman Süleyman' albümü bastırdıkları gerekçesiyle CHP Gençlik Kolları hakkında savcılığa yapılan şikayette takipsizlik kararı çıktı.

Yargıtay Başkanlık seçiminde Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Birinci Başkanlık adaylığından çekildi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na adaylığını açıkladı.

Mahkemeden ev sahibi ve kiracılar için emsal karar

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, kiracının 1800 lira verdiği kira ücretinin, yıllık kira bedelinin belirlenen yasal sınırı olan 28 bin 250 TL'nin altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle kiracı hakkında tahliye kararı verdi.

YRP'li belediye 'örf ve adete uymuyor' dedi, mesire alanındaki 20 kamelyayı kaldırdı YRP'li belediye 'örf ve adete uymuyor' dedi, mesire alanındaki 20 kamelyayı kaldırdı

Özgür Özel: Son Cumhurbaşkanı gibi değil, ilk Cumhurbaşkanı gibi davranacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Son Cumhurbaşkanı gibi değil, ilk Cumhurbaşkanı gibi davranacağız. Köylü milletin efendisidir diyeceğiz. Yeniden efendi yapacağız. O yüzden hep birlikte çalışıp, hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Beştepe'deki Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beştepe'deki görüşmesi sona erdi.

'10 Manşette Bugün' | 9 Mayıs 2024 '10 Manşette Bugün' | 9 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: İfadesine başvurulacak personelin odalarından çıkması yasaklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında ifadesi alınan personelin odalarından çıkmasının yasaklandığı öne sürüldü. Ankara Emniyetinde açığa alınan üç ismin kimliklerine ve silahlarına el konulduğu iddia ediliyor.

İSİG raporu: Nisan ayında en az 163 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Nisan ayı raporuna göre, iş cinayetlerinde en az 163 işçi öldü. 2024 yılının ilk dört ayında ise en az 597 işçi, yani her gün en az 5 işçi, iş cinayetlerinde ölüyor.

Mehmet Şimşek tarih verdi: Kamuda tasarruf paketi geliyor

İstanbul’da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbir paketinin açıklanacağı tarihi duyurdu. Şimşek, "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da İbrahim Oktugan’ın ölümünü protesto eden öğretmenler derslere girmedi

Eyüpsultan’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi YK'nın saldırılarıyla hayatını kaybetmesinin ardından olayı protesto etmek amacıyla Türk Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalara üye Oyuncular, bugün derse girmedi. Kartal'daki bazı okullar grev nedeniyle boş kaldı.

TÜİK mart ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 oldu.

Muhabir: Şevval Dalgıç