Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kütahyalılara teşekkür etti. Özel’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Biz bugün Kütahya Belediyemize ve Kütahya’da belediye başkanı seçtirdiğimiz arkadaşlarımıza hayırlı olsun ziyareti için geldik. Böyle bir konuşma planlı değildi ama burayı doldurmuşsunuz. Buraya kadar zahmet etmişsiniz. Öncelikle yerel seçim sürecinde emekleriniz için, gayretleriniz için ve Kütahya’da bütün Türkiye’yi şaşırtan yazdığınız destan için hepinize teşekkür ediyorum. Burada değerli milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap var. İl başkanımız, ilçe yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız, çok kıymetli belde teşkilatlarındaki görevli arkadaşlarımız. Gençlik kolları, kadın kolları. Herkes burada. İyi ki varsınız. Hepinizin emeklerine sağlık. Televizyonlarda nereleri kazanacağımızı sorduklarında Kütahya’dan büyük sürpriz gelecek demiştim. Hiçbirisi inanmadı. Beni mahcup etmeyen belediye başkanımıza ve örgütümüze teşekkür ediyorum. Kütahya’ya ilk geldiğimde beni Halkçı Liseli Yusuf karşılamıştı. Kaç kişisiniz dedim, iki dedi. Okulda dedim, yedi dedi. Kütahya’da dedim, yedi dedi. Kıyamadım ve sarıldım. Söz vermişlerdi, 58 kişi olmuşlar. Büyümeye devam ediyorlar.

 “Müzakere de edeceğiz, mücadele de edeceğiz”

Hep birlikte olacağız. Milletvekilimiz, il başkanımız, belediye başkanımız, kadın kolları, gençlik kolları. Omuz omuza ve kol kola çalışacak. Ayrımız yok, gayrımız yok. Hep birlikte bu partinin başarısı için, bu ülkenin selameti için çalışacağız. Hiç şüphe yok. Müzakere de edeceğiz. Mücadele de edeceğiz. Çağrıldığımız yere hep birlikte gideceğiz. İşte atanamayan dedikleri, aslında kendi atamadıkları öğretmenler var. Bu öğretmenler için mülakatı kaldıracağız diye söz verdiler. İnat ediyorlar. Yeni bir müfredat hazırladılar. Yine eğitimi perişan ediyorlar. Bunlara karşı hep beraber 19 Mayıs’tan bir gün önce. 18 Mayıs’ta saat 13.00’te İstanbul’da Saraçhane Meydanında öğretmenlerin ve eğitim sistemine isyan eden herkesin sesini duyurmaya gidiyoruz. Muhataplarımızla konuşuruz, isteklerimizi söyleriz. Makamlara saygısızlık etmeyiz. Kimseyi itmeyiz, kakmayız, dışlamayız. Ama sokaktan korkmayız, meydanları boş bırakmayız. Mücadeleyi de sonuna kadar yapacağız. Bu parti kaybedilmiş bütün hakları geri alacak. Anayasal hakları geri alacağız. Sokaklardan korkmayacağız.

“Bu işin siyaseti yok”

İngilizceye tercümesi yok. Adamlar böyle bir şeyi tahayyül edemiyor. Kendi emeklisi 3 bin, 4 bin Euro alırken, 270 Euro. Az diyoruz sanıyor. 10 bin lira. Karnını doyurursan evin kirasını veremezsin. Evin kirasını ödersen aç kalırsın. Ya aç kal ya sokakta kal diyen. Emekliyi perişan eden bu maaşa, Cumhurbaşkanımızla da konuşurken söyledim. Devlet Beye de söyledim. Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız. Buna ses vermiyorlar. O zaman sesimizi yükselteceğiz. Onun için 26 Mayıs Pazar günü. Ankara’da Tandoğan Meydanına Türkiye’deki bütün emeklileri, gelebilecek herkesi, 16 milyon emekliyi temsil etmek üzere büyük emekli mitingine davet ediyorum. Biz bir mücadeleyi vereceğiz. O hakkı alacağız. Almak için uğraşacağız. Verirlerse verirler. Vermezlerse hep birlikte iktidar olacağız. Biz yapacağız. Söz veriyorum. Biz yapacağız.

"Son cumhurbaşkanı gibi değil, ilk cumhurbaşkanı gibi davranacağız"

Emekliyi açlığa mahkûm edenlere. Esnafı kredi borçları karşısında perişan edenlere. Çiftçiyi desteklemesiz bırakıp, ürününü tarlada bırakıp yoksulluğa itenlere. Çay üreticisine de, buğday üreticisine de, afyon üreticisine de, üzümcüye de, narenciye üretene de, hayvancılıkla uğraşana sahip çıkacağız. Son Cumhurbaşkanı gibi değil. İlk Cumhurbaşkanı gibi davranacağız. Köylü milletin efendisidir diyeceğiz. Yeniden efendi yapacağız. O yüzden hep birlikte çalışıp, hep birlikte mücadele edeceğiz."

Karaca'dan Işıkhan'a: Moto kurye olarak ölümleri, iş kazası kapsamında mıdır? Karaca'dan Işıkhan'a: Moto kurye olarak ölümleri, iş kazası kapsamında mıdır?

Kaynak: Haber Merkezi