Muğla açıklarında sürüklenen bottaki 30 düzensiz göçmen kurtarıldı Muğla açıklarında sürüklenen bottaki 30 düzensiz göçmen kurtarıldı

Eyüpsultan'da özel bir lise okul müdürü olan İbrahim Oktugan'ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi YK tarafından barındırılanlar uğrayarak hayatlarını kaybetmesinin ardından, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen, üreticilerine iş bırakma yaptı. Bugün Kartal'da bulunan Medine Tayfur Sökmen İlkokulu ve TOKİ Şehit Mustafa Kartal Ortaokulu grev nedeniyle boş kaldı. Öğretmenlerinin okula gelmeyeceğini haber alan veliler, öğrencilerini okula göndermedi. Greve katılmayan kalıntı ise okula geldi.

İstanbul-80

Sendikaya bağlı araçlar bıraktı

Sadece bir öğrenciyle okula gelen servis şoförü Adem Ayka, "Grev olduğunu bildirdiler, müdür beyin bölümünden dolayı. Öğretmenlerimizin bir tepki grevleri vardı. O yüzden de bir tane öğrenci ile geldi. Öğrenci geldi. Genel olarak kapasitemize göre yerimize göre 15 öğrencimiz vardı. Ama bugün bir tane öğrenciyle geldik, dersler boş geçecek diye. Gruplardan yazdılar, 'Gelmiyoruz.' diye" dedi. Öğrencisini okula geldiğinde bir veli ise, "Öğretmen geldi diye bir duyum aldım ama. Sendikaya bağlı araçlar bıraktı diye öğrendim. Sendikaya bağlı olmayan sürücüler sürmek zorunda kaldı " diye konuştu.

İstanbul (2)-7

Kaynak: DHA