Son dönemde 10 binden fazla çalışanını işten çıkarması ile gündeme gelen Tesla, Türkiye’de dikkat çeken bir adım attı.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi, Türkiye’de satışa sunduğu tek otomobil olan Model Y’nin düşük Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) giren versiyonunu ön satışa açtı.

TikTok, yapay zekayla üretilmiş içerikleri etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğunu duyurdu TikTok, yapay zekayla üretilmiş içerikleri etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğunu duyurdu

Yüzde 10’luk ÖTV dilimine giren arkadan itişli Model Y’nin fiyatı 1 milyon 791 bin 451 TL olarak belirlendi.

Mart 2023’te Türkiye’ye giriş yapan Tesla, ilk aylarda beklentileri aşan bir satış performansı göstermiş, yıl sonuna kadar da 12 bin adet otomobil satarak yerli otomobil Togg T10X’in hemen ardından Türkiye’nin en çok satılan ikinci elektrikli otomobili olmuştu.

2024’e ise düşük satış performansı ile başlayan Tesla, elektrikli otomobil pazarının 4 katına çıkarak 16 bin adedi geçtiği Ocak-Mart döneminde sadece 375 adet otomobil satabildi.

Tesla’nın düşük ÖTV’ye giren Model Y ile bu tabloyu tersine çevirmek istediği belirtiliyor.

Tesla Türkiye'den yapılan açıklamada, "Türkiye'ye geldiğimiz ilk andan itibaren büyük önem verdiğimiz altyapı çalışmalarımızın tatmin edici bir seviyeye gelmesinin sonucu olarak, Model Y yelpazemize bu yeni versiyonu ekliyoruz" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi