Haber: Kadir Gürhan

2022 yılından beri kayyum ile yönetilen ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrardan DEM partiye geçen Tekman Belediyesi, ilçede sosyal etkinlikleri arttırmak için futbol turnuvası düzenleme kararı aldı.

İlk maçının 18 Mayıs’ta yapıldığı ve Tekmanlıların yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya Tekman Kaymakamlığı el koydu. Tekman Belediyesi’nin turnuvayı ‘iki kurum olarak ortaklaşa yürütelim’ teklifi ise kaymakamlık tarafından reddedildi.

Belediyenin ‘ortak yürütelim’ teklifi reddedildi

Tekman kaymakamlığından yazılı olarak hakem, ambulans ve sağlık personeli talep ettiklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Cemal Yazıcıoğlu, taleplerinin kaymakamlık tarafından reddedildiğini söyledi. Yazıcıoğlu, “Bize; ‘teklifinizi tüzel kişilik üzerinden yapın biz de gerekeni yapalım’ diyen kaymakamlık daha sonra yaptığımız teklifi reddetti. Teklifimizin reddedilmesinden sonra turnuvayı başlatma kararı aldık. Turnuvanın dördüncü maçından sonra Pazartesi gününe maç koymadık. Bir sonraki gün ise turnuvaya iki maç ile devam ettik. Herhangi bir sıkıntı ya da sorun yoktu. Daha sonra Tekman Kaymakamlığının  denetiminde toplanan İlçe Gençlik Kurulu, turnuvayı kendileri yürütme kararı aldı. Biz kararı kabul etmedik. Aylarca emek verdiğimiz turnuvayı ‘ortaklaşa yürütelim’ teklifini ilettik. Bu talebimize olumsuz cevap verildi ve turnuvayı düzenlememiz engellendi” şeklinde konuştu.

Daha önce Tekman tuz festivali de engellendi  

Daha önce aynı gerekçelerle Tekman tuz festivalinin de engellendiğini savunan Yazıcıoğlu, Tekman Kaymakamlığıyla iki gündür diplomasi görüşmeleri yürüttüklerini belirtti. Yazıcıoğlu, “Takımların turnuvadan çekilmesini istemiyoruz ama bu işin elimizden alınmasını da rızamız yoktur. Turnuvanın güvenlik, teknik ya da sağlık açısından bir eksikliği varsa, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmaya hazırız. Bu talebimize de olumsuz cevap verildi. Kaymakamlık yaptığı paylaşım ile ‘turnuvayı kaldığı yerden devam ettireceğiz’ kararı aldı. Bu karardan sonra maçları olan takımlar maçalarına çıkmadı.”

THY Basın Müşaviri Üstün'den  sefer gecikmelerine ilişkin açıklama THY Basın Müşaviri Üstün'den sefer gecikmelerine ilişkin açıklama

Tekman Kaymakamlığından açıklama

Yaşanan süreç ile ilgili paylaşım yapan Tekman Kaymakamlığı şunları söyledi:

“Tekman Kaymakamlığı ilçemizde gerçeklestirilen futbol turnuvasında, turnuvanın daha güvenlikli ve profesyonel bir seyirde ilerlemesi, asayişe müessir ve sporcularımız ile taraftarlar bakımından müessif hadiselerin yaşanmasının önüne geçilmesi adına daha efektif önlemlerin uygulanması için, 21.05.2024 tarihi Salı günü (dün) ilçe Spor Güvenlik Kurulu kararı gereğince; 1' inci Tekman ilçe Futbol Turnuvasının, ilçe Gençlik Spor Müdürlügü sorumlulugunda yürütülmesine karar verilmiştir. Turnuva takvimi ilan edildiği şekliyle devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur.”

Muhabir: Kadir Gürhan