14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan, '31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ile iş birliği yaptı' iddialarını yalanladı. 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Sinan Oğan 31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti ile işbirliği yaptı. Ancak Oğan bu iddiayı akşam saatlerinde X hesabından yaptığı açıklamayla yalandı. Oğan, "Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti veya herhangi bir parti ile kurumsal olarak Türkiye geneli bir işbirliğimiz söz konusu değildir." dedi. 

Sinan Oğan'ın açıklaması şöyle: 

Abdulhamit Gül: Gaziantep'i bölgenin sağlık üssü yapmakta kararlıyız Abdulhamit Gül: Gaziantep'i bölgenin sağlık üssü yapmakta kararlıyız

"Bugün bazı haber sitelerinde ve Tv kanallarında “Sinan Oğan ve ona yakınlığı ile bilinen Türkiye İttifakı Partisi’nin AK Partiyi destekleme kararı aldığı” şeklinde gerçeklerle bağdaşmayan haberler yapılmıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti veya herhangi bir parti ile kurumsal olarak Türkiye geneli bir işbirliğimiz söz konusu değildir. Türkiye’de yaşayan, siyaset yapan birisi olarak Türkiye’nin bazı şehirlerinde aday bazlı, farklı partilerden yaşadığı şehre katkısı olacağını düşündüğümüz adaylara destek vermemiz söz konusu olabilir. Bu durumda ilerleyen zamanlarda açıkça ifade de bulunuruz. Değerli basın mensuplarımızı bizim adımıza sürekli senaryo yazmaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Hem biz hem de Türkiye İttifakı Partisi günü ve zamanı geldiğinde yerel bazda, hangi şehirde kime destek vereceğimizi açıkça ifade edeceğiz. Ve bu desteğin de sonucu değiştirme potansiyeli taşıyacağını da hep birlikte göreceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Haber Merkezi