CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani Davası'nda açıklanan kararlara tepki gösterdi. Kararların açıklandığı sırada Halk TV yayınına bağlanan Tanrıkulu, "Mahkeme, yargılanan siyasetçilerin bugünkü konumlarını dikkate alarak karar veriyor gibi algılıyorum" dedi.

Bakan Kurum, İsrail'in TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı Bakan Kurum, İsrail'in TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı

"Beraat kararları tabii ki geliyor ama bu kararların siyasi okumasını yapmak lazım" diyen Tanrıkulu, "Bu davanın kendisi siyasi bir davadır. Siyasi kan davasıdır. AK Parti'nin kendi siyasi gündemine ve siyasi ihtiyaçlarına göre başlatılmıştır, Şimdi de sonlandırılıyor" ifadelerini kullandı.

Kobani Davası'nda "ceza hukukun en temel ilkelerinin soruşturmanın başından beri ihlal edildiğini" vurgulayan Tanrıkulu, "Başından itibaren, bugün dahil olmak üzere, adil bir yargılama düzeni sunulmamıştır" tepkisini gösterdi.

Duruşmaların birçoğuna katıldığını hatırlatan Tanrıkulu, "Adil bir karar bir yana, adil bir görüntünün bile ortaya çıkmasını istemediler" dedi.

Tanrıkulu, davanın, IŞİD’in Koban’yi kuşattığı ve Türkiye sınırından yardım girişimlerinin engellendiği dönemde 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle açıldığını hatırlatarak, "Tarih bu davayı açanları unutmayacaktır" dedi.

Tanrıkulu, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verilmesini de siyasi bir karar olarak niteledi.

Kaynak: Haber Merkezi