Abdullah Gül: Üniversitelerde herkes korkusuzca düşüncelerini söylemeli Abdullah Gül: Üniversitelerde herkes korkusuzca düşüncelerini söylemeli

Katıldığı televizyon programında CHP'nin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimleri değerlendiren AK Parti Eski Milletvekili Şamil Tayyar, Ankara'da kazanılan zaferi Mansur Yavaş'ın seçmenlere çay ve çorba dağıtmasına bağladı. 

AK Parti'nin Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber'deki Medya Kritik programında ilginç tespitlerde bulundu.

Tayyar, AK Parti'nin Ankara'daki seçim yenilgisini Mansur Yavaş'ın çay çorba dağıtmasına bağladı.

"Milyonlarca liraya muhteşem şehir hastaneleri yapıldı, ancak bu hastanelerde çayı 50 liraya, çorbayı 300 liraya sattılar. Mansur Yavaş ise açtığı standlarda çay çorba dağıttı. Yavaş bunu yaparak partisine daha çok siyasal itibar kazandırdı" şeklinde konuştu.

Şamil Tayyar'dan Mansur Yavaş Değerlendirmesi

Murat Kurum da çorba vaadinde bulunmuştu

Seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar'da ziyaretlerde bulunan Kurum, öğrencilerin ve devlet kurumlarına girmek için sınavlara hazırlanan gençlerin ders çalıştığı kütüphanede çorba dağıtmıştı.

Gençler çorbalarını alırken Kurum yeni vaadini açıklayarak "39 ilçemizde nevmekan olacak. Nevmekanlarda böyle huzurlu bir ortam içerisinde... Beğeniyor musunuz?" diye konuştu. 

Ardından gençlere seslenen Kurum, "Afiyet olsun. İyi çalışmalar diliyoruz. Gençliğimizle, gençlerimizle birlikte bu mekanların sayısını artırmak için yola çıkıyoruz. Bu ve bunun gibi mekanlarımızı, 39 ilçemizde nevmekanlarımızı yapacağız. Kuracağımız ofislerde iş yapmanıza imkan sağlayacağız. Ayrıca arkadaşımız 'Hep mercimek çorbası çıkıyor' dedi. Mercimek çorbasını değiştiriyoruz. Arada bir domates çorbası, yayla çorbası, tavuk suyu başkanımız verecek. Her cuma da 6'da çorbanın dışında bir de etli pilav vereceğiz." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi