Jupiter (JUP), token takasları için Ethereum'daki 1inch'e benzer bir likidite toplayıcısı olarak hizmete sunulmuştu. Kısa bir süre sonra, platform, GMX tarzı sürekli vadeli işlemleri de faaliyetlerine ekledi. Şu anda ise bu platform, Solana (SOL) ağında merkeziyetsiz borsa (DEX) toplayıcısı (aggregator), limit emirleri, Dolar-Maliyet Ortalaması (DCA), köprü karşılaştırması ve vadeli işlem alım satımı gibi bir dizi özellik sunan bir DeFi protokolüdür.

Jupiter’in bir özelliği de tamamen merkeziyetsiz bir stablecoin olan sUSD (USD) token’dır. Jupiter, USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoin'lerin kaçınılması gereken çeşitli düzeylerde saklama ve regülasyon riskleri taşıdığını savunmaktadır. Bu nedenle platform, USDC ve USDT'ye alternatif olarak Solana likidite hissesi token’ları (LST'ler) ile desteklenen, tamamen merkeziyetsiz sUSD (SUSD) stablecoin’ini önermektedir. Bu yenilikçi stablecoin’in mekanizmaları ise Jupiter’in DAO’su aracılığıyla, kullanıcılarla birlikte belirlenecektir.

Çiğdem Kamer kimdir? Çiğdem Kamer kimdir?

JUP Token Projesi

JUP Token, Jupiter platformunun yönetişim token’ıdır. Solana (SOL) ağında çalışan JUP token, sahiplerine Jupiter platformunun geleceğine dair alınacak kararlar oy hakkı verir. Buna likidite planları, token ihracı ve ekosistem projeleri gibi konular da dahildir.

Jupiter projesinin kurucuları kimler?

Jupiter (JUP) projesi, Meow takma ismini kullanan anonim bir Web3 ve DeFi geliştiricisi tarafından kuruldu. 2023 yılı Jupiter için önemli bir dönüm noktası oldu. Büyük ölçüde Solana'da gelişen meme coin ve airdrop piyasasının etkisiyle işlem hacminde ve kullanıcı katılımında önemli bir artış yaşandı. 31 Ocak 2024 tarihinde ise JUP token piyasaya çıktı.

JUP Token İstatistikleri

JUP token maksimum arzı ve JUP token toplam arzı 10 milyar token olarak belirlenmiştir.

Jupiter Projesini Özel Kılan Nedir?

En iyi DEX toplayıcılar arasında gösterilen Jupiter, kullanıcılara çok sayıda Solana tabanlı DEX ve DeFi platformunda en rekabetçi alım satım fiyatlarına erişim sağlama, alım satım sürecini kolaylaştırma ve verimliliği artırma becerisiyle öne çıkmaktadır.

Jupiter'i diğerlerinden ayıran şey ise yenilikçi köprü karşılaştırma aracıdır. Köprü karşılaştırma aracı, kullanıcıların token’ları diğer blokzincirlerden Solana'ya aktarmak için en uygun köprüyü seçmelerini sağlar ve böylece verimli zincirler arası işlemlere olanak tanır. Bu özellik, alım satım stratejilerini optimize etmek ve işlem maliyetlerini en aza indirmek isteyen kullanıcılar için bilhassa oldukça faydalıdır.

Jupiter (JUP) Whitepaper

Jupiter platformunun ve JUP token’ın whitepaper’ına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

JUP Token Fiyat

Bugüne kadar görülen en yüksek JUP token fiyatı, piyasaya çıktığı gün olan 31 Ocak 2024 tarihinde 2,04 dolar olarak kaydedilmiştir. En düşük JUP token fiyatı ise 0,5594 dolar olarak 1 Şubat 2024 tarihinde görülmüştür.

JUP Token Nasıl Alınır?

JUP token, Bitlo gibi güvenilir kripto para borsalarından kolayca alınabilir. Türk lirası, ABD doları, euro gibi itibari paralar ile JUP alım satımı yapabilirsiniz. Türk lirası ile kripto para al-sat işlemlerinizi Bitlo hesabınızı doğruladıktan sonra güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

JUP Token Nereden Alınır?

Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo’da, JUP token dahil olmak üzere Türk lirası ile kripto para al sat işlemlerinizi güvenle yapabilirsiniz.

JUP Token Yorum

Jupiter (JUP), giderek gelişen Solana ekosisteminde hızlı bir büyüme kaydederek dikkatleri üzerine çekti. Yenilikçi köprü aracı ve diğer özellikleriyle DEX kullanıcıları için benzersiz bir seçenek olan Jupiter ve JUP token, gelecek vadeden DeFi token’lar arasında sayılabilir.

JUP Token (JUP) Hakkında Sık Sorulan Sorular

JUP Nedir?

Jupiter (JUP), yenilikçi bir merkeziyetsiz borsa (DEX) toplayıcısıdır.

JUP Hangi Ağlarda Çalışır?

JUP Token, Solana (SOL) ağında çalışmaktadır..

JUP Token Nerelerde Kullanılır?

JUP Token, Jupiter platformunun yönetişimine katılım hakkı elde etmek için kullanılabilir.

JUP Madenciliği Yapılıyor mu?

JUP, madenciliği yapılan bir kripto para birimi değildir.

JUP Toplam Arzı Ne Kadar?

Toplam JUP arzı 10 milyar token’dır.

Kaynak: Koin Bülteni