1. Lüksemburg - 143,304 dolar
Lüksemburg'un kaleleri, benzersiz kırsal manzaraları, kültürel festivalleri ve özel yiyecekleri, bu ülkeyi ziyaret etmeyi tercih etmek için cazip kılan unsurlardan sadece birkaçı. Avrupa'nın merkezinde bulunan Lüksemburg'un nüfusu ortalama 650.000 kişiye sahip olmasına rağmen, yerli halkına olduğu kadar turistlere de geniş olanaklar sunuyor. Lüksemburg, zenginliğinin önemli bir kısmını Euro bölgesinde en yüksek yaşam standartlarına sahip olan halkına daha iyi konut, sağlık hizmetleri ve eğitim sunmak için kullanıyor.
2. İrlanda - 137,638 dolar
Nüfusu yalnızca 5 milyon olan İrlanda, 2008 mali krizinden büyük ölçüde etkilenen ülkeler arasındaydı. Kamu sektörü ücretlerinde kesintiler ve bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması gibi politik açıdan zorlu reform önlemleri alındıktan sonra ülke toparlandı, istihdam arttı ve kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) katlanarak arttı. 2010 yılında Apple, Google, Microsoft, Meta gibi büyük şirketler, gelişmiş ülkelere nazaran daha düşük kurumlar vergisi oranlarından yararlanmak amacıyla mali mukimliklerini İrlanda'ya taşıdı. 2022'den itibaren, çok uluslu şirketlerin İrlanda ekonomisine katkısı, sağlanan toplam katma değerin %60'ından fazlasını oluşturdu.
3. Singapur - 133,108 dolar
Singapur'da yaşayan en zengin kişi, net servetinin 15,6 milyar dolar olduğu tahmin edilen tıbbi ekipman firması Mindray'in kurucusu Li Xiting. Kardeşler ve gayrimenkul komisyoncuları Robert ve Philip Ng ikinci sırada, boya ve sıva üreticisi Wuthelam Holdings’ten Goh Cheng Liang üçüncü sırada yer alıyor. Yaklaşık 9.6 milyar dolar varlıklarıyla dördüncü sırada Facebook’un kurucu ortağı Eduardo Saverin bulunuyor. Singapur, sermaye kazançları ve kar paylarının vergiden muaf tutulduğu bir yer olduğu için zenginlerin de gözdesi. 1965 yılında bağımsızlığını kazanan ülkede okur-yazarların oranı neredeyse yok denecek kadar azdı. Ayrıca doğal kaynakları da bulunmayan ülke, sıkı çalışma ve akıllı politikaları yardımıyla dünyadaki en iş dostu yerlerden biri haline geldi. Singapur günümüzde gelişmiş ticaret, üretim ve finans merkezi olup, erişkin nüfusun neredeyse tamamı okuryazardır. Pandemide ekonomisi küçülmüş olsa da sonraki yılda büyüme ile toparlamayı başarmıştır.
4. Katar - 114,210 dolar
Katar, yalnızca 2.7 milyon nüfusa sahip olmasına rağmen, petrol, doğalgaz ve petrokimya rezervleri açısından oldukça zengindir. Ultra modern mimarisi, lüks alışveriş merkezleri ve mutfağı ile son 20 yıldır dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alır. Katar'ın 2024 yılında %2.1 ve sonraki yıl ise %3.7 oranında büyümesi beklenmektedir.
5. Makao - 98,157 dolar
Makao, Asya'nın Las Vegas'ı olarak bilinir ve dünyanın en zengin bölgelerinden biridir. Önceden Portekiz İmparatorluğu'nun bir kolonisi olan bu bölge, 2001 yılında oyun sektörünün liberalleştirilmesiyle dikkat çekti. Çin Halk Cumhuriyeti'nin özel idari bölgesi olan Makao, şaşırtıcı bir hızla zenginleşti. 700 bin civarında nüfusa sahip olan ve yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alana yayılan bu yarımada, 40'tan fazla kumarhanesiyle tanınır ve Hong Kong'un hemen güneyinde konumlanmıştır. Bu nedenle, Makao bir para kazanma makinesi haline gelmiştir.