Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Olayda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmezken, Vali Hamza Aydoğdu bölgeye gitmek için yola çıktı.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Olayda herhangi bir can kaybının olup olmadığı henüz bilinmezken, bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vali Hamza Aydoğdu da bölgeye gitmek için yola çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

Vali Aydoğdu: Toprak altında kalanlar var

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da bölgeye gitti. Aydoğdu yaptığı ilk açıklamada, "Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil" dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar."

Erzincan Valisi Aydoğdu: Bir eksik, kusur varsa devlet gereğini yapar Erzincan Valisi Aydoğdu: Bir eksik, kusur varsa devlet gereğini yapar

Erzincan Valiliği: Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan, Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin Valilik açıklama yaptı.

Erzincan Valiliği'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"İlimiz İliç ilçesinde faaliyet gösteren Anagold Çöpler Altın Madeni işletmesinin yığın liç alanında 13 Şubat 2024 tarihinde (bugün) saat 14.28 sıralarında toprak kayması meydana gelmiştir. Olay yerine 400 kişilik bir ekip ivedilikle sevk edilerek, toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir arama kurtarma çalışması başlatılmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm işçilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, herhangi bir can kaybı yaşanmamasını temenni ediyoruz."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 9 işçiye ulaşılamıyor

Maydana gelen göçüğün yer altından değil, yer üstünden meydana geldiğini söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "667 çalılandan 9 işçiye ulaşılamıyor. Olayla ilgili 400 kişi görevlendirildi" ifadelerini kullandı. 

Adalet Bakanı Tunç: 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum" dedi. 

Erzincan Göçük

21 Haziran 2022'de siyanür sızıntısı yaşanmıştı

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik’e ait maden sahasında 21 Haziran 2022'de siyanür sızıntısı yaşanmış ve şirkete 16,4 milyon lira para cezası kesilmişti. Sızıntının 20 ton olduğu ve Fırat Nehri’ne karıştığı iddia edilmişti. Ancak şirketten yapılan açıklamada, sızıntı olan siyanür miktarının 8 kilogram olduğu ve nehre karışmadığı ileri sürülmüştü.

Türkiye'nin en büyük siyanürlü havuzundaki sızıntıyı ortaya çıkaran Erzincanlı yurttaş Sedat Cezayirlioğlu, madenin yakınında çektiği görüntülerde sızıntının Fırat Nehri’ne karıştığını gündeme getirmişti.

Bakanlık ve şirket yöneticilerine suç duyurusu

Cezayirlioğlu, sızıntının ardından İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün hakkında 'görevi kötüye kullanma, suç delillerini gizleme, değiştirme ve yok etme, temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak üzere yarar sağlama, çevrenin kasten kirletilmesi'; Anagold Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri hakkında 'çevrenin kirletilmesi, içme suyuna zehirli madde katma, temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak üzere yarar sağlama' suçlamalarıyla ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

AFAD sosyal medya hesabından açıklama yaptı

"Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." 

Enerji Bakanlığı: Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Erzincan ili İliç ilçesinde bulunan ve Anagold Madencilik’in ruhsat sahibi olduğu maden sahasında 13 Şubat 2024 saat 14:30’da toprak kayması meydana gelmiştir. Kayma sonucunda ilk tespitlere göre 9 maden çalışanına ulaşılamamaktadır. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Bakan Koca: 6 ambulans ve 2 UMKE timiyle görev başındayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç’te bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayı sebebiyle 6 ambulans ve 2 UMKE timiyle medikal kurtarma ve acil sağlık hizmeti için görev başındayız. Toprak altında olduğu düşünülen kişilere henüz ulaşılamadı. Allah bu ve benzeri tüm afetlerden korusun" dedi.

Özgür Özel: Parti heyetimiz bölgeye hareket etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "Erzincan İliç'te altın madeninde yaşanan felaketi kaygıyla ve dehşetle takip ediyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımız Deniz Yavuzyılmaz, Gamze Taşcıer, milletvekillerimiz Mustafa Sarıgül, Müzeyyen Şevkin ve Parti Meclisi üyemiz Baran Bozoğlu'dan oluşan parti heyetimiz bölgeye hareket etti. Göçük altında bulunan madencilerimize salimen ulaşılması tek temennimizdir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Kalbimiz Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimizde. İnşallah hepsine sağ salim kavuşuruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. İlgili tüm birimler müdahale ediyorlar. Tüm ekiplerimiz, haber alınamayan kardeşlerimize ulaşmak için seferberlik halinde. Gayretimiz ve duamız madenci kardeşlerimize sağ salim kavuşmak için" dedi.

DEM Parti, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu DEM Parti, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için tüm kurum ve kuruluşlarımız tam koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, madenci kardeşlerimizin kurtarılması ve bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz. Vatandaşlarımızın resmî kanallar yoluyla teyit edilmemiş ve doğruluğundan emin olunmayan sosyal medya içeriklerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmî kanalları takip etmesi önem arz etmektedir. Allah ülkemizi tüm kazalardan muhafaza eylesin. Geçmiş olsun Erzincan" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Aydoğdu'dan bilgi aldı

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması ile ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'dan bilgi aldı. Vali Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarının son durumunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi" denildi.

Sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmaları en büyük duamız

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. İşçilerimizin, en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmaları en büyük duamız" dedi.

Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada ise "Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan işçilerimize bir an evvel sağ salim ulaşılması en büyük temennimiz. Devletimizin tüm imkânlarıyla sahadayız. Arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz" denildi.

Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada çalışmalarını sürdürüyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimize ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz tüm imkânlarıyla sahada çalışmalarını sürdürüyor. En büyük temennimiz işçilerimize bir an evvel sağ salim ulaşabilmek" dedi. 

9 işçimizin göçük altında kalmış olduğunu değerlendiriyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "Bugün saat 14.28'de Erzincan İli İliç ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 9 işçimizin göçük altında kalmış olduğunu değerlendiriyoruz. Olay bölgesine AFAD İl Müdürlüklerinden, Erzincan JAK, Erzincan TSK ve Erzincan Gönüllülerinden olmak üzere toplam 400 personel görevlendirilmiştir. Göçük altındaki işçilerimize ulaşmak için çalışmalarımız başlamış ve devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Doğru bilgileri paylaşacağız

Maden ocağında incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kurtarma ekiplerinin bölgede çalıştığını bildirdi. İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Aydoğdu, "Bugün 14.28'de İliç'teki altın madeninde, fabrikanın dışında 500 metre uzaklıkta toprak birikimlerinde toprak kayması oldu. Hem sağdan hem soldan kayma oldu. Bazı çalışan arkadaşlarımızın toprak altında kaldığını biliyoruz. Arkadaşlarımız tespitlerini yaptılar. Şu anda arama kurtarma ekiplerinin tamamı burada ve çalışıyorlar. Sosyal medyada bazı kirli bilgiler dolaşıyor. Şu anda savcılık, bütün birimler AFAD, UMKE, 112 herkes burada. Bizim için önemli olan lütfen ama lütfen biz zaten sağlıklı bilgileri, doğru bilgileri paylaşacağız. Şu anda önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp onları sağ salip çıkarmak. Onun için gerekli bütün doğru bilgileri vereceğiz. Toprak diyoruz, bütün arkadaşlarımızla beraber hem sağdaki hem de soldaki toprak kaymasını gördük. Bütün arkadaşlarımız ölçümlerini yapıyor. Ankara'dan ekipler yola çıktı, geliyor. Bizim için önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımızı sağ salim çıkarmak. Sayın İçişleri Bakanımız 10 dakikada bir bilgi alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Mısır'dan aradı, bilgi istedi. Biz burada canla başla çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bir eksik, bir kusur varsa zaten devlet bunun gereğini yapar. Ama şu anda en önemli önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak. Onun için bizim açıklamadığımız resmi makamların açıklamadığı hiç bir şeye itibar etmeyin. Bizim için en önemlisi toprak altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak" diye konuştu. 

Net rakamı paylaşacağız

Basın mensuplarının toprak altında kalanlarla ilgili kesin rakamı sormaları üzerine Vali Aydoğdu, "Net rakamı biraz sonra sizinle paylaşacağız. Biz tespitlerimizi yaptık. Arkadaşlarımızla doğru bir şekilde kontrol ediyoruz. Çünkü kamuoyuna bir bilgi verdiğimiz zaman o bilgiyi tekrar düzeltmeyelim" dedi.

Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil

Basın mensuplarının maden ocağında sızma olup olmadığı şeklindeki sorusuna Vali Aydoğdu, "Şu anda öyle bir şey söz konusu değil. Olsa size açıklarım. Şu anda Fırat Nehri'ne bir sızma söz konusu değil. Toprak kayması olmuş. Toprak kaymasının dışında her hangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor. Bütün kontrolleri yapacaklar. Şu anda Fırat Nehri'nde her hangi bir akıntı söz konusu değil." diye konuştu.

İçişleri Bakanı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın bölgeye geleceğini ifade eden Vali Aydoğdu, "Bütün ekipler burada. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla devletin bütün imkanları seferber edildi. Biz de elimizden geldiğince bu canlarımıza ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Askerler, arama-kurtarma çalışmasına katıldı

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB) yapılan yazılı açıklamada, 3'üncü Ordu Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması alanında arama- kurtarma çalışmalarına destek sağladığı belirtildi. MSB'nin yaptığı açıklamanın devamında, "Erzincan Valiliği'nin talebi üzerine; 3'üncü Ordu İstihkâm Savaş Taburu, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak haber alınamayan işçi kardeşlerimizi kurtarma çalışmaları yürütüyor" denildi.

Yurt dışı programını yarıda keserek bu gece itibarıyla bölgeye geçeceğim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden kazası sonrası 9 maden işçimize ulaşmak için bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. Bakanlık olarak ilk andan itibaren oluşturduğumuz kriz merkezinde gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Çalışmaları yakından koordine etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızla bulunduğum yurt dışı programını yarıda keserek bu gece itibarıyla bölgeye geçeceğim" dedi.

Can kaybı olmaması için dua ediyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yaptığı açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan maden sahasında meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı olmaması için dua ediyoruz. Devletimizin ilgili kurumları arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun Erzincan." ifadesini kullandı. 

Göçük altındaki madenci kardeşlerimize sağ salim ulaşılmasını temenni ederim

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ise yaptığı yazılı açıklamada, "Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Göçük altındaki madenci kardeşlerimize sağ salim ulaşılmasını temenni ederim" diye konuştu.

Trabzon, Elazığ ve Sivas'tan arama kurtarma çalışmalarına destek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kayması ile ilgili bölgeye araç-gereç ve personel desteği sağlandığı belirtildi. Açıklamada, "Erzincan'da maden ocağında meydana gelen toprak kayma hadisesi tüm ülkemizi olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak; olayın yaşandığı ilk andan itibaren Sayın Bakanımızın talimatıyla Trabzon, Elazığ ve Sivas Bölge Müdürlüklerimizden arama-kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla olay yerine araç ve personel desteği sağlanmıştır. Ekiplerimiz, işçilerimizin kurtarılması için tüm imkanları ile sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Temennimiz, can kaybı yaşanmadan işçilerimizin kurtarılması ve sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşturulması. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim her türlü kaza ve afetten milletimizi korusun." ifadelerine yer verildi.

9 ilden AFAD ekibi bölgede

Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 9 işçi heyelan altında kaldı. Bölgeye 9 ilden AFAD ekipleri sevk edilerek yaklaşık 400 kişi ile birlikte çalışmalar aralıksız devam ediyor. Memleketi Erzincan’da bulunan eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’da bölgeye giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım, toprak kayması sonucu 9 kişinin toprak altında kaldığı yönünde bilgiler olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Bölge kontrol altında, şartlar bizden yana değil

"Toprak altında 9 işçinin kaldığı değerlendiriyor. Bölge tamamen kontrol altına alındı. Termal cihazlarla aramalar yapılıyor. Bölge tamamen ışıklandırıldı. Toprak altında kalanlara ulaşmak için gereken her şey yapılıyor. Toprak kaymadan önce çalışanlar bölgeden uzaklaştırılmış. Yoksa milyon küpe varan kayan kültenin her yerinde takdir edersiniz aramak hem zaman kaybıdır hem de sonuç olarak çok kolay değildir. Bunlar yapıldıktan sonra noktasal bir şekilde madencilerimize, çalışanlarımıza erişmek için Valimin koordinesinde AFAD ekipleri, UMKE ekipleri diğer bakanlık görevlileri burada. Bakanlarımızda bölge gelecek. Zamanla adeta yarışılarak olağanüstü bir gayret göstermekle beraber olayın büyüklüğü dikkate alındığımızda şartların bizden yana olmadığını da söylemekte fayda var.”

Milyon metreküp mertebesinde toprak hareketinden bahsediyoruz

Binali Yıldırım, Fırat Nehrine siyanür sızması iddialarına ilişkin, "Kimyasal ayrı bir yerde tutuluyor. Orada heyelan veya hareket yok. Kayan yer açık kazının yapıldığı yerden çıkarılan ve madenin ayrıştıktan sonra yığılan toprak kayıyor. Bu toprakta ola ki zehirleyici bir madde olabilir diye ummadığı düşünülüyor ama binde bir ihtimalde olsa buna karşılık arkadaşlar tedbir alıyor. Bu yönde herhangi bir olumsuz yok verilen bilgi bu yönde. 300 dönümlük bir alan bir iki kepçe ile girilip alınacak bir durum değil. Milyon metreküp mertebesinde bir toprak hareketinden bahsediyoruz. Sabırla yoğun bir çalıma yapılması gerekiyor. Arkadaşlarda elde olan bütün imkanları sonuna kadar kullanarak biran önce çalışanlara ulaşmanın gayreti içindeler” diye konuştu.

Son teknolojik silahlar kullanılıyor

Öte yandan bölgede arama faaliyetlerine katılan Aşkale Çimento Arama Kurtarma Ekip sorumlusu Arif Arifoğulları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arifoğulları, “iki bölgede kayma meydana gelmiş. Göçük altında 9 kişinin kaldığı tahmin ediliyor. Kademeli olarak arama çalışmaları devam ediyor. Olası bir göçme tehlikesine karşı güvenlik tedbirleri alınarak kademeli kurtarma çalışması devam ediyor. Bölgedeki çalışmalara detektör burunlu köpekler, ısı yalıtımlı cihazlar olarak son teknolojik cihazlar kullanılıyor” dedi

Kaynak: Haber Merkezi