Halkların Demokratik Partisi (HDP) Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Kobani Davası'nda eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere Kürt siyasetçilere verilen ağır cezaları "Tek adam rejiminin uğratıldığı ilk tarihsel bozgunun bedeli, HDP ve HDPlilerin şeref madalyaları" diye niteledi.

Kürkçü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, IŞİD'in Kobani'yi kuşattığı ve tüm dünyanın Kürtlere yönelik bir katliamdan endişe duyduğu Ekim 2014'te yaşananlara ve AKP'nin tek parti çoğunluğunu ilk kez kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimlerine atıfta bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 6 Ekim 204'te sarf ettiği "Kobanê düştü, düşüyor" sözlerini hatırlatan Kürkçü, "Halkın direnişi ve HDP'nin "sınır tanımayan" mücadelesiyle Kobanê zalimin kabusu oldu. Kobanê direnişi 7 Haziran 2015'e giden kapıyı açtı" dedi. Kürkçü, bugün Kobanê Davası'nda verilen cezaları da "Kobanê'nin düşürülememiş olmasının, tek adam rejiminin uğratıldığı ilk tarihsel bozgunun bedeli, HDP ve HDPlilerin şeref madalyaları" olarak tanımladı.

CHP'li Karaoba, Uşak'a ikinci hastanenin açılmasını istedi CHP'li Karaoba, Uşak'a ikinci hastanenin açılmasını istedi

Kürkçü'nün paylaşımı şöyle:

"Kobanê düştü, düşüyor" zalimin müjdesiydi... Halkın direnişi ve HDP'nin "sınır tanımayan" mücadelesiyle Kobanê zalimin kabusu oldu. Kobanê direnişi 7 Haziran 2015'e giden kapıyı açtı. Kukla mahkemenin cezaları Kobanê'nin düşürülememiş olmasının, tek adam rejiminin uğratıldığı ilk tarihsel bozgunun bedeli, HDP ve HDPlilerin şeref madalyalarıdır... Bijî berxwedana Kobanê!"

Kaynak: Haber Merkezi