Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti Arnavutköy mitinginde konuşuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Belediyecilik nedir bunu biz biliriz"

Arnavutköy’ün rekor kırarak İstanbul’a örnek olacağına ben inanıyorum. Sizlerden, buradan eve gittiğinizde elinize telefonu alıp; eşi, dostu, akrabaları tek tek aramanızı istiyorum. Ardından 31 Martın önemini anlatacağız. Bizim gibi bu dostların da mutlaka sandığa gitmesini sağlayacağız. Vizyonsuz adaylara oy vererek oylarını heba etmemeleri gerektiğini söyleyeceğiz. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliği ile bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü kalmadığını anlatacağız. İstanbul'u muradına kavuşturarak, şehrimize yeniden gerçek belediyecilik dönemini anlatacağız. 5 yıl İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım ve bu Arnavutköy'ü belli bir seviyeye bu kardeşiniz getirdi. Belediyecilik nedir bunu biz biliriz. Şimdi de buraya bir bakan arkadaşımı İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gönderdik. İnanıyorum ki yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka güne açılacak.

"Kimi insan eser üretir kimisi de sadece polemik peşinde koşar"

Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum. 31 Mart'ın tüm İstanbul için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul'u sel alır, her taraf rezillik ama İstanbul'un belediye başkanı meydanda yok. Kimi insan eser üretir kimisi de sadece polemik peşinde koşar. Biz, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan itibaren son 30 yıldır hep icraatlerimizle konuşulduk. Kastamonu'da sel afeti oldu, Murat Kurum çizmeleri ile beraber oradaydı. Deprem oldu, Murat Kurum çizmeleriyle beraber deprem bölgesindeydi. Peki bunlar neredeydi? Ara da bul, bulamazsınız. 

"İstanbul Havalimanımız Avrupa'nın en işlek havalimanı seçildi"

81 vilayetimizin tamamına mührümüzü vurmanın gururunu yaşıyoruz. Bolluca Millet Bahçemizin yapımında sona geldik. Geçtiğimiz günlerde canlı bağlantı ile Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metromuzun açılışını yaptık. Artık Arnavutköy'den Havalimanına 8 dakikada gidebiliyorsunuz. Yaparsa AK Parti yapar. Bir kez daha metro hattımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 100 dönüm üzerine kurulacak olan Arnavutköy Küçük Sanayi Sitemizin yapımına başladık. Şimdi Murat kardeşimizin dışındaki adaylara baktığımızda, bunlar kiminle yarışıyor? Murat kardeşim burada seçimi kazandığında, tüm Arnavutköy kazanmış olacak. Ocak ayında İstanbul Havalimanımız günlük ortalama bin 308 uçuşla Avrupa'nın en işlek havalimanı seçildi.

Erdoğan: ABD Kongresi'nde soykırımcı bir katil alkışlandı Erdoğan: ABD Kongresi'nde soykırımcı bir katil alkışlandı

"Biz muhalefete rağmen kararlı davrandık, mücadele ettik"

Yaptıklarımıza israf dediler, "Ne gerek var?" dediler. Sadece insafsızıca eleştirdiler. Peki sonuçta ne oldu? Gereksiz dedikleri hastanede açılışından bu yana tam 16 buçuk milyon insana hizmet verdi. Biz muhalefetin takoz siyasetine boyun eğip geri adım atsaydık ne bu yatırımlar hayata geçerdi ne de vatandaşa hizmet edebilirdik. Biz muhalefete rağmen kararlı davrandık, mücadele ettik ve hamdolsun tüm bu eserleri sizlerin hizmetine sunduk.

Unutmayın, aşkla çalışan yorulmaz diyerek sizin için, İstanbul için, 85 milyon için koşturmaya devam edeceğiz. Biz sizi seviyoruz, biz sizlere aşığız. Komşumuz Suriye, 13 yıldan fazladır istikrara, barışa ve huzura kavuşamadı. Gazze'de mazlum sivillere yönelik soykırımı hepimiz, içimiz acıyarak takip ediyoruz. Kısa sürede suların durulmayacağını, dünyamızın çok zor günlere gebe olduğunu görüyoruz. Hükümet olarak, cumhurbaşkanı olarak biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Murat kardeşim de aynı benim gibi size hizmetkar olmaya gelecek.

Muhabir: Şevval Dalgıç