Doğadan İsrail malı mı? Doğadan hangi ülkenin malı, zararlı mı? Doğadan İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Doğadan hangi ülkenin olduğu konu su oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Vatandaşlar hangi markanın hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyor. Peki, Doğadan İsrail malı mı? İşte detaylar...

Doğadan İsrail malı mı? Doğadan hangi ülkenin malı? Doğadan boykot mu?

Coca-Cola'ya aittir. Coca-Cola Israel, Ürdün Vadisi'ndeki Shadmot Mechola'daki yasa dışı İsrail yerleşimlerinde mandıra çiftliklerine ve işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Katzerin sanayi bölgesinde bir fabrikaya sahiptir.

Coca-Cola, dünyanın en büyük ve en tanınmış içecek şirketlerinden biridir. Ancak, şirketin bazı faaliyetleri, insan hakları ve uluslararası hukuk açısından tartışmalı olmuştur.

Coca-Cola, Ürdün Vadisi'ndeki Shadmot Mechola'daki yasa dışı İsrail yerleşimlerinde mandıra çiftliklerine sahiptir. Bu yerleşimler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından yasa dışı olarak kabul edilmiştir. Coca-Cola'nın bu yerleşimlerde faaliyet göstermesi, uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlanmasına neden olmuştur.

Coca-Cola'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde de bir fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrika, işgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren tek büyük uluslararası şirkettir. Coca-Cola'nın bu fabrikada faaliyet göstermesi, uluslararası hukuku ihlal etmekle ve işgal altındaki halkın haklarını ihlal etmekle suçlanmasına neden olmuştur.

Tayyar Özcan kimdir? Tayyar Özcan kimdir?

Coca-Cola'nın Yasadışı Faaliyetlerinin Etkileri

Coca-Cola'nın Ürdün Vadisi ve Golan Tepeleri'ndeki yasadışı faaliyetleri, bölgedeki insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine katkıda bulunmaktadır.

Coca-Cola'nın Shadmot Mechola'daki çiftlikleri, Ürdün Vadisi'ndeki Filistinli çiftçilerin topraklarına el koymak için kullanılmıştır. Bu durum, Filistinli çiftçilerin geçim kaynaklarına zarar vermektedir.

Coca-Cola'nın Golan Tepeleri'ndeki fabrikası, işgal altındaki halkın haklarını ihlal etmektedir. Fabrikanın faaliyetleri, işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilerin yaşam standartlarını düşürmektedir.

Kaynak: Boykot Ürünleri