Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Andırın'da oturan AY (27) ile o dönem resmi nikahlı eşi olan MAA (21), Kayseri'ye gitmek istedi. AY, geçen yıl 9 Şubat'ta taksi şoförü Ahmet O. ile 8 bin TL vererek, Kayseri'ye gitmek için anlaştı. Kayseri'ye gelen çift, daha sonra taksicinin kendilerinden fahiş fiyat aldıklarını öğrendiklerini, polisin durumunu bildirdi. Şikayetin ardından Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş ile Kayseri arasında taksi ücretinin en fazla 6 bin 108 TL olabileceği tespit edildi. Ahmet O. hakkında 'Kişinin içinde bulunan tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanılarak dolandırıcılık' suçundan 3 kelime 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“senin hakkın 8 bin liradır”

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Ahmet O. ile şikayetçi taraf davasının karar duruşmasına katılmadı. İlk duruşmada üzerine atılan suçlamaları reddeden Ahmet O., "Müşteki ile 7 bin TL'ye anlaştık. Ancak kendisi, geçen yolculuk süresi ve bekleme sürelerinin ardından bana, 'Senin hakkın 8 bin liradır' dedi ve hesabıma 8 bin lira gönderdi.'Helali hoş 'olsun' laflar kaç toplam kilometre gezdiğimizi söyledi" dedi.

Mersin'de trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı Mersin'de trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Mahkeme heyeti sanık Ahmet O.'nun, 'Kişinin içinde tehlikeli durum veya zor şartlardan faydalanarak dolandırıcılık' suçundan, suçların yasal unsurların oluşmadığı beraatine karar verdi.

Kaynak: DHA