İskoç komedyen Richard Gadd tarafından yaratılan 'Baby Reindeer' dizisi, Netflix'te izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Yayınlandığı günden itibaren yalnızca iki haftada 13 milyondan fazla kez seyredilen dizi, Türkiye, Britanya ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkede en çok izlenenler listesinde bir numarada yerini aldı.

Dizinin başrolü ve yaratıcısı olan Richard Gadd'ın aynı adlı otobiyografik tek kişilik gösterinden uyarlanan 'Baby Reindeer', 38 yaşındaki Jessica Gunning tarafından canlandırılan Martha'nın Richard Gadd'ı birkaç yıl boyunca takip ederek taciz etmesini konu alıyor.

'Yaklaşık 41 bin e-posta, yüzlerce saatlik sesli mesaj'

Richard Gadd'ın kaleminden çıkan 'Baby Reindeer', Gadd'ın kendi yaşam hikayesini temel alıyor. Gadd, dizide Donny Dunn adında başarısız bir komedyen karakterine hayat veriyor. Donny, Camden'da çalıştığı barda Martha Scott adında bir kadınla karşılaşıyor ve ona bir fincan çay ikram ediyor. Ancak bu küçük jest, zamanla Donny'nin korkulu rüyasına dönüşüyor.

Martha karakterini canlandıran Jessica Gunning, "Bu küçük jest, Donny'nin hayatını tamamen değiştiriyor. Çünkü Martha, sonraki üç yıl boyunca onun peşini bırakmıyor. Ona yaklaşık 41 bin e-posta ve yüzlerce saatlik sesli mesaj gönderiyor" dedi.

Kara mizah, dram ve gerilim türündeki mini dizi, 7 bölümden oluşuyor.

Diziyi izleyenler Martha'nın gerçek kimliğini bulmak için ve dizide Richard Gadd'ın canlandırdığı Donny'e cinsel saldırıda bulunan senaristin kimliğini bulmaya yönelik araştırmalara ve spekülasyonlara başladı.

'Spekülasyon yapmayı bırakın'

Dizinin yazarı ve yaratıcısı Richard Gadd, Netflix'teki dizinin izleyicilerinden karakterlere ilham veren gerçek hayattaki insanlarla ilgili spekülasyon yapmayı bırakmalarını talep etti.

'Dizideki karakterlerin gerçek kimliklerini bulmayı bıraksınlar'

Oyuncu Jessica Gunning ise izleyicilerin dizideki karakterlerin kimliklerini çözmeye çalışmasının "üzücü" olduğunu söyledi. Gunning, bazı izleyicilerin diziyi anlayamadığını iddia etti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü? İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü?

Gunning, "'Baby Reindeer'da kurban ya da kötü adam yok. Martha ile Gadd'ın ortak noktası yalnızlık. Eğer diziyi seviyorlar ya da hayranlarsa hikayeye sadık kalmalılar. Dedektiflik yapıp dizideki karakterlerin gerçek kimliklerini bulmayı bıraksınlar. Dizinin amacı bu değil" dedi.

'Benim hakkımda lanet bir dizi yazdı'

Daily Mail'de yayınlanan bir haberde ismi gizli tutulan bir kadın, Gadd'ın destekçilerinden ölüm ve taciz mesajı aldığını söyledi.  İsmi gizli olan kadın, Gadd'ın şöhret ve servet için kendisine zorbalık yaptığını öne sürerek, 'Şu anda beni takip etmek için Baby Reindeer'ı kullanıyor. Kurban benim. Benim hakkımda lanet bir dizi yazdı" dedi.

Kadın, komedyen Richard Gadd'ı 'ana karakter sendromu' yaşamakla suçladı.

'Onlardan hesap soracağım'

Fiona Harvey isimli bir kadın da 'gerçek Martha'nın kendisi olduğunu ileri sürdü. Harvey, komedyen Richard Gadd'ın kendi hayat hikayesinden yola çıkarak yazdığı ve başrolünü üstlendiği dizide iddiaların tümünü reddetti.

Radd'ı taciz veya takip etmediğini ileri süren Martha, Scottish Sun'a açıklamalarda bulundu. "Ben çok yetenekli bir avukatım, fotorafik hafızam var ve büyük dosyaları ezberleyebilirim. Okuduğum okullarda hep birinciydim" diyen Harvey, dizide kendisini canlandıran aktris Jessica Gunning'i de eleştirdi. Harvey, "Ben çok çekiciyim. Onlardan hesap soracağım" ifadelerini kullandı.

The Sun gazetesi, Harvey'nin daha önce İskoçya'nın önde gelen iki politikacısını taciz etmekle suçlandığını da yazdı. Habere göre Harvey, 2013 yılında 78 yaşında ölen Glasgow Milletvekili Jimmy Wray ve 62 yaşındaki avukat eşi Laura ile eski bir İşçi Partisi üyesi olduğu dönemde temasa geçmişti.

Kaynak: Haber Merkezi