Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde pek çok kentte taşımalı oy tartışmaları başladı. DEM Partili vekiller, asker ve polislerin okullara üniformaları ile getirilerek oy kullandığını iddia etti.

Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleyeceğini duyurdu Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleyeceğini duyurdu

YSK'nin söz konusu durumla ilgili "Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri hariç, özel güvenlik görevlileri ve belediye zabıtaları gibi görevliler de dâhil olmak üzere resmî üniforma ve silah taşıyan kişiler, sandığın konulduğu bina, yapı ve bunların müştemilatına giremezler" mevzuatını hatırlatan vekiller, seçim yasaklarının ihlal edildiğini vurguladı.

MA'nın haberine göre, Mardin'in Dargeçit ve Savur ilçelerinde, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Hakkari Yüksekova'da, Tunceli Nazımiye'de, Şırnak merkezde polisler ve askerler okullara minibüs, otobüs ve zırhlı araçlarla getirildi, üniformalarıyla oy kullandı.

DEM Parti Milletvekilleri Ferhat Encü ve Kamuran Tanhan, otobüslerle Dargeçit Anadolu Lisesi ve Dargeçit Ortaokuluna taşınan asker ve polisleri kayıt altına aldı, duruma tepki gösterdi.

Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez de Şırnak'taki ihlale tepki gösterdi. DEM Parti, bu ihlallere ilişkin tutanak tutup itirazlarda bulundu.

Kaynak: Haber merkezi