Haftada bir kereden az cinsel ilişkiye giren 20-59 yaş arası kadınların, haftada bir kere ve daha fazla cinsel ilişkiye girenlere kıyasla 5 yıl içinde ölme riskinin yüzde 70 oranında arttığı keşfedildi. Daha az cinsel ilişkiye giren kadınlarda, sağlıklı hücrelere, dokulara ve organlara zarar verebilen, iltihaplanmayla bağlantılı bir proteinin seviyelerinin yükseldiği ortaya çıktı.
Pennsylvania'daki Walden Üniversitesi'nden araştırmanın yazarları, cinsel ilişkinin kalp sağlığına katkıda bulunduğunu, kalp atış hızı değişkenliğini azaltarak kan akışını artırdığını ifade etti. Düzenli cinsel ilişki, aynı zamanda daha iyi uyku, gelişmiş beyin fonksiyonları ve daha genç görünme gibi sayısız sağlık yararıyla da ilişkilendirildi.
Journal of Psychosexual Health dergisinde yayımlanan çalışmada, araştırma ekibi bireylerin verilerini incelemek için ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) büyük bir veri tabanını kullandıklarını açıkladı. Çalışmanın yazarlarından Dr. Srikanta Banerjee, "Cinsel ilişki ciddi sağlık sorunlarını önleyebilecek endorfinlerin salgılanmasını sağlar" açıklamasında bulundu.
Erkeklerde ölüm riski 6 kat daha fazla
Araştırmacılar, "Cinsel ilişki sıklığı yüksek olan erkeklerin, kadınlara göre 6 kat daha fazla ölüm riskiyle karşı karşıya kalma ihtimali bulunuyor" diye konuştu.
Öte yandan araştırma, çok fazla cinsel ilişkiye giren erkeklerin kendilerine yarardan çok zarar verdiğini de ortaya koydu.
Bilim insanları sağlık, davranış, meslek, gelir ve etnik köken gibi değişkenleri çıkardığında bile bu durumun geçerliliğini koruduğunu ifade etti. Erkeklerde çok sayıda cinsel ilişkiye girmenin kalp damar hastalıkları riskini artırdığı ortaya çıktı.
Araştırmacılar, cinsel sıklığın cinsiyetle etkileşime girerek ölüm oranını artırdığını gösterdiği sonucuna vardı.