Ekranların sevilen yüzü Müge Anlı, ATV’de hafta içi her gün saat 10’da başlayan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ile izleyici karşısına çıkıyor. Esrarengiz olayların yer aldığı programda cinayetler aydınlatılıyor, kayıplar bulunuyor. Avukat Rahmi Özkan ve Doktor Şevki Sözen’in katkılarıyla birbirinden ilginç olaylar aydınlatılıyor. Müge Anlı’da 26 Ekim Perşembe günü neler yaşandı? İşte yanıtı…

10 yaşındaki Mustafa Yusuf kayıp

10 yaşındaki Yusuf Mustafa 22 Ekim’den beri kayıp. Abisi kardeşini aramak için Müge Anlı’ya başvurdu. Bisikletle evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Yusuf Gaziantep’ten kayboldu. Gaziantep Şehit Kamil 29 Ekim Mahallesi’nde kaybolan Yusuf’un küçükken ateşli bir rahatsızlık geçirdiği ve konuşamadığı öğrenildi.

yusuf mustafa

Cumali ve Sude isimli 2 kardeş nereye kayboldu?

13 Ekim Cuma günü Konya'dan kaybolan 12 ve 14 yaşındaki Cumalı ve Sude isimli 2 kardeş nereye kayboldu? Anneleri Kezban Hanım, boşandığı ve ayrılmak üzere olduğu eski eşlerinden şüpheleniyor.

Kezban Hanım, önce Burhan Bey ile evleniyor. Burhan Bey’den 3 çocuğu oluyor. Daha sonra evlendiği eşi Yusuf Dağlı’dan 2 çocuğu oluyor. Kezban ve Yusuf anlaşamadıkları için ayrılmaya karar veriyor. Yusuf Bey’den ayrılmaya kalkınca edilen kavga anında Kezban Hanım, Yusuf Bey’e “Elif senden değil” demiş. Yusuf Bey ise Kezban Hanım’a “Sana büyük bir acı yaşatacağım” demiş. Yusuf Bey’in bu sözünün ardından çocukları kaybolan Kezban Yusuf Bey’den şüphelendiğini söyledi. Çocukların başına bir iş getirdiğine yönelik iddiaları reddeden Yusuf Bey, “Ben üvey çocuklarımı seviyorum. Başlarına neden iş getireyim” dedi. Müge Anlı, Yusuf Bey’in sabıkasında hırsızlık, dolandırıcılık olduğunu söyledi. Yusuf Bey, küçük çocuğun kendisinden olmadığını öğrenince Kezban Hanım’a şiddet uygulamış. Şiddet iddialarına karşı çıkan Yusuf Bey, “Ben de dayak yedim. Çocuğun benden olmadığını öğrenince sinirlendim. Sadece bir kez bardak attım. Onu da inkar etmedim. DNA testi isterim” dedi.

Kezban, “Boşanmayı kabul ettirmek için çocuğun ondan olmadığını söyledim. Benim korumam yok. Bu beni bıçakla silahla kovaladı. Can güvenliğim yok” dedi. Müge Anlı “Çocukların hayatından endişe ediyorum” derken; Yusuf, “Ben Allah’tan korkarım. Çocuklar bende değil. Ben bir şey yapmadım” dedi. Acılı anne Kezban, “Benim hiçbir şey umrumda değil. Çocuklarımı istiyorum. Sadece çocuklarımın bulunmasını istiyorum” sözleriyle Müge Anlı’ya yalvardı.

cumali sude

“Kezban bu çocukları kaybedecek”

Çocukların babası Burhan, “Yusuf Bey, beni Perşembe günü aradı. ‘Sosyal hizmetlerden geldiler. Kezban gelmeden sen gel bu çocuğu götür. Yoksa Kezban bu çocukları kaybedecek’ dedi. Ablam bunlar para için Kezban’ın da Yusuf’un da yapmayacağı şey yok” dedi. Yusuf, Burhan’a “Adım gibi eminim bu çocuklar sende” diye konuştu.

Burhan, “Ben bunları sıkıştırmasam çocukları bana vermeyeceklerdi. Çocukları hep çalıştırdılar okula göndermediler. İçime şüphe düştü. Onun için DNA testi istedim. Ben çocuklarımı arayacağım ama kimin çocuğu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Kayıp kardeşler halalarının yanında mı?

Müge Anlı kendisine gelen ihbarı okudu. Müge Anlı’ya gelen ihbar şu şekilde:

“Cumali üvey babanın yanındaymış. Üvey baba Konya’ya gelince Cumali de peşinden Konya’ya kaçmış. Babaannesi komşulara öyle anlatmış. Kız kardeşi Sude ile Konya’da buluşmuş. Öz babalarını yani Burhan Bey’i aramışlar. Öz babaları da Ramazan, Burhan ve Ahmet’le birlikte Konya’ya gitmişler. Çocukları alıp köye getirmişler. Çocuklar, ‘Annemiz başka adama kaçınca biz de Konya’ya köye geldik’ demişler. Anne çocukları arayınca öz baba çocukları Niğde’deki öz hala Zeynep’in yanına göndermiş. Komşunun tahmini çocukların Niğde’den Adana’ya diğer halalarının yanına göndermiş olması yönünde. Öz baba haziran-temmuz aylarında ‘Cumali benden değil’ diyerek DNA testi yaptırmak istemiş ama yaptıramamış. Kezban’ın evli kızı Bayram da ‘çocukları senin elinden alacağım’ demiş. Onların akrabası benim komşum olur. Ondan biliyorum.”

Çocuklar öz babalarında mı?

Müge Anlı, babaya ‘Burhan çocuklar halalarının yanındalar mı?’ diye sordu. Burhan, Müge Anlı’nın sorusuna ‘Çocuklar bende yoklar. Halasının yanında değiller. Mahkemeye de her tarafa bildirdim. Vekalet için dosyam gönderilmiştir. Çocuklar ben de değil. Kezban kendi suçunu yıkmak için benim üzerime oyun oynuyor. Kısa ve öz; Çocuklar benim yanımda değil. İsmi geçen kişiler benim hayvanlarımın başında. Ahmet teyzemin oğlu. Ramazan kardeşim” yanıtını verdi.

Müge Anlı'nın sorularına gülerek yanıt veren özbaba Burhan sinirlenerek uzaklaştı. İsmini vermek istemeyen bir izleyici yayına bağlanarak, "Çocuklar babaları Konya'ya gidene kadar çöp konteynerında saklanmış. Çocuklar hiçbir şekilde annelerinin yanına gitmek istemiyor. Çocuklar 'annemiz kötü yola düştü' demişler. Şu an halalarındalar" dedi.

İtiraf geldi: Çocuklar babasındaymış

Müge Anlı ve ekibinin baskısına dayanamayıp köşeye sıkışan öz baba Burhan itiraf ederek, "Sude beni sürekli arıyordu. 'Baba beni burdan kurtar' diyordu. Böyle olunca velayet davası açtım. Sude ve Cumalı bir şekilde Aksaray'ın çıkışına kadar gelmişler. Çocuklar 'Baba bize hap kullandırdılar. bize de içirdiler sonra vermediler' dedi. Ben de çocukları aldım. Yarın öbür gün veririm. Çocuklar burada değil Afyon'dalar. Kendileri saklanıyor. Arkadaşlarının yanında" ifadelerini kullandı. Burhan, Müge Anlı'nın ekibine "Kuzuyu kurda teslim etmeyeceğiz" sözleriyle kendisini bir noktada ele vermiş.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri baba Burhan Akçam'ı gözaltına aldı. Burhan "Ben çocukları hastaneye götürecektim ama üç gündür siz burada olduğunuz için götüremedim. Şu an görüştüremem" dedi. 

cumali ve sude

Nazmiye gerçekleri itiraf edecek mi?

Nazmiye, önceki konuğun bağırmasından başının ağrıdığını söyledi. Nazmiye, Remzi'nin ablası Nevrigül'e zorla uyuşturucu kullandırıp satmaya zorladığını açıkladı. Nazmiye, Remzi'nin uyuşturucu ticareti yaptığını iddia etti.

Ailenin yengesi Cansu Hanım, Nazmiye ile Doğan'ın daha önceden sevgili olduğunu söyledi. Nazmiye'nin Bayram diye birinden para aldığını iddia eden Cansu, "Bunu bilen Şirin kardeşini korumak için arayıp Bayram'a Nazmiye'ye para vermemesini söyledi" dedi. Nazmiye "Bayram'dan borç istiyordum. Sonra geri veriyordum" dedi.

Editör: Deniz Dalgıç