Erdoğan’dan AK Parti’ye ‘kongre sürecini başlatın’ talimatı Erdoğan’dan AK Parti’ye ‘kongre sürecini başlatın’ talimatı

Yerel Seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı tekrar kazanmak için hummalı bir çalışma yürüten Ak Parti’nin Yeniden Refah Partisi’nin desteğini alıp alamayacağı merak ediliyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde kendi listesiyle seçime giren Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanlığında ise Erdoğan’ı desteklemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçilmesinde önemli rol alan Yeniden Refah Partisi, 2,8 oy alarak 5 milletvekili Meclise göndermişti.

İstanbul ve Ankara için Yeniden Refah’ı mutlaka yanına almak istiyor

14 Mayıs’tan sonra ciddi bir çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul ve Ankara’da Ak Parti ile birlikte hareket edip etmeyeceği merak ediliyor. Yeniden Refah Partisi’nin desteğini alarak İstanbul ve ANkara’yı tekrar kazanmak isteyen Ak Parti ne yapıp edip, Yeniden Refah Partisi’ni yanına almak istiyor. İki Parti arasında görüşmeler devam ederken, henüz ortak bir noktada buluşamadıkları belirtiliyor. 

Yeniden Refah Partisi ne istiyor? 

İki parti arasında görüşmeler devam ederken, Ak Parti’nin Yeniden Refah Partisi’nin şartlarını değerlendirmek için zaman istediği belirtiliyor. İki partinin işbirliği yapması durumunda İstanbul ve Ankara’da bıçak sırtı olan seçimin kaderini belirleyeceği ifade edilirken, Yeniden Refah Partisi’nin masaya hangi şartlarla oturduğu ise merak ediliyor. 

Bir büyükşehir ve 2’şer ilçe

Elips Haber’in ulaştığı bilgilere göre, Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir’de Ak Parti’nin büyükşehir Belediye Başkan adaylarını destekleme karşılığında İstanbul ve Ankara’da 2’şer ilçe belediye başkanlığı, İzmir’de ise 5 Meclis üyeliğini istediği öğrenildi. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de isteyen Yeniden Refah Partisi’nin Ak Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklamasından dolayı Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni istediği ifade ediliyor. Sakarya’nın olmaması durumunda ise Malatya ve Van’ın da masada olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Bünyamin Güler