Kral Charles'in serveti açıklandı Kral Charles'in serveti açıklandı

Son dönemde kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından yönelik sosyal medya fenomenlerine başlatılan incelemeler devam ediyor. Güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından gözler diğer fenomenlere çevrildi.

Güzellik merkezi işleten ve e-ticaretle uğraşan Öz çifti hakkında zararlı ilaçlar sattıkları ve kara para akladıkları gibi birçok iddia ortaya atıldı. Öz çiftinin servetinin araştırılması talep edilirken, çift hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Murat Ağırel, inceleme altına alınması talep edilen sosyal medya fenomenlerinden Özlem Öz ve eşi Doktor Tayyar Öz hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkında bir inceleme başlamıştı, inceleme soruşturmaya dönüştü ve Savcılık haklarında soruşturma başlattı. Dosyaya erişim engeli konuldu.''

''Resmi Belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet…''

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat Feyza Altun, şu ifadeleri kullandı:

''Sosyal medya fenomenleri Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 24 Kasım 2023 tarihinde “Resmi Belgede sahtecilik”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” ve “Vergi usul Kanununa muhalefet” suçundan soruşturma başlatıldı.''

Editör: Betül Vural