Sınıf öğretmeni, bir okulda birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar öğrencilere eğitim veren ve öğrencilerin genel akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyen öğretmendir. Sınıf öğretmeni ne demek? Sınıf öğretmeni, öğrencilerin dersleri öğrenmelerine yardımcı olmakla birlikte, onların kişisel, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışan kişilere verilen unvandır.

Sınıf Öğretmeni kime denir? Sınıf öğretmeni, öğrencilerin her gün sınıflarında farklı bilgiler öğrenmelerine yardımcı olan kişilerdir. Bütün dersleri kendi öğretir ve öğrencilerin akademik gelişimlerini takip eder. Ayrıca öğrencilerin disiplinlerini sağlamak, ev ödevlerini kontrol etmek, öğrencilerle iletişim kurmak ve ebeveynlerle iletişim halinde olmak gibi görevleri de vardır.

2024 yılında sınıf öğretmenliği maaşları güncel hali (ek ders ücretleri ve diğer faktörler hesaplanmadan) ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

Marvel filmleri hangi sırayla izlenir? Marvel filmleri hangi sırayla izlenir?

Yeni başlayan bir sınıf öğretmeni yaklaşık 35.000 TL ile 38.000 TL; 1/4 kıdem derecesindeki tecrübeli sınıf öğretmeni ise 39.000 TL ile 43.000 TL arasında maaş almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi