Taksicilerin ardından servis şoförleri de 2024 yılı için yüzde 60 zam talep etti. 8 Ocak’ta yapılan UKOME toplantısında alınan kararla, servis ücretlerine yüzde 28.09 oranında zam yapıldı. Zam kararını değerlendiren İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, zam oranının maliyetlerini karşılamadığını söyledi.

“Yüzde 28 bizim için yetersiz”

‘Her şeye zam geldiğini’ belirten Sinar, “Yeniden değerleme oranı yüzde 58. Asgari ücret yüzde 50 arttı. Her şey yüzde 50-60 oranında arttı. Bu sebeple yüzde 28 bizim için yetersiz” dedi.

Soru bankasındaki bir soruda 'Türkiyeli' ifadesi kullanan yazarın işine son verildi Soru bankasındaki bir soruda 'Türkiyeli' ifadesi kullanan yazarın işine son verildi

“Fedakarlık yapmaya devam edeceğiz”

İkinci yarıyıldan itibaren geçerli olmak üzere en düşük servis ücretinin bin 665 TL olacağını aktaran Sinar, “Zam yeterli olmasa da biz sorumlu bir taşıma grubu olarak İstanbul halkına fedakarlık yaparak hizmet etmeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Herkes gibi servis şoförlerinin de giderlerinin arttığını ifade eden Sinar, “Dolayısıyla bizi çok tatmin eden bir oran değil ama fedakarlık yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Meslektaşlarımız zorlanırsa yeni bir zam talebi gelebilir”

Sinar, yeni bir zam talebi yapıp yapılmayacağı sorusuna ise, “Ekonomik koşullar neyi gerektirir, bakacağız. Yarının ne getireceğini bilemeyiz. Meslektaşlarımızı zorlayacak bir şey olursa bir zam talebi gelir” cevabını verdi.

Kaynak: Betül Vural