Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı “Reisi’nin ölümündeki suikast kuşkusu güçleniyor” başlıklı yazısında Cumartesi annelerine değindi. Özgür Özel’in Cumartesi Anneleri için çağrıda bulunduğunu anımsatan Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Özgür Özel, ‘1 Mayıs’ta Taksim’de buluşuyoruz’ diye çağrı yaptı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile 2 kez görüştü. Fakat öyle açıklamalar yaptı ki, sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan istemediği için Taksim’e izin verilmiyor gibi bir imaj oluşturdu. Özgür Özel’in bu tarzının ne 1 Mayıs’a bir faydası oldu ne de diyaloğa açık biri olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya...

RTÜK Başkanı Şahin'in ‘Müzik ve klip yayınları ahlak sınırlarını aşıyor’ sözlerine muhalefetten tepki RTÜK Başkanı Şahin'in ‘Müzik ve klip yayınları ahlak sınırlarını aşıyor’ sözlerine muhalefetten tepki

Özgür Özel aynı hatayı Cumartesi Anneleri için yapıyor. Cumartesi Anneleri bininci buluşmalarını, eyleme ilk başladıkları Taksim’de, Galatasaray Meydanı’nda yapmak istiyorlar. Türkiye’nin normalleşmesi açısından yine bu yönde çabalar var. İstanbul Valisi Davut Gül kendileriyle görüştü.

Soylu’ya hakaret

Bu aşamada Özgür Özel, hiç gereği yokken Cumartesi Anneleri konusunda, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan bir konuşma yaptı. Çok ağır suçlamalarda bulundu. Eski Bakan’a hakaret edip mevcut Bakan’dan talepte bulunmak ne anlama gelir? Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir. Bu üslup Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına yarar sağlar mı? Maksat üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Ayrıca Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti’nde PKK ve DEAŞ’la mücadelede en başarılı bakanlardan birisidir.”

Kaynak: Haber Merkezi