Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göreİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV) tarafından yapılan bir araştırma, özellikle gıda, tekstil, akaryakıt ve mobilya gibi alanlarda faaliyet gösteren perakende sektörü şirketlerinin büyük bir kısmının, önümüzdeki üç ay içerisinde fiyat artışı beklediklerini ortaya koydu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi

TEPAV'ın Perakende Güven Endeksi'nin şubat ayı sonuçlarına göre, perakendecilerin yüzde 70.2'si fiyat artışı öngörüyor. Şubat ayında perakendecilerin güveni, geçen yılın aynı ayına göre 12 puan, bir önceki aya göre ise 4.8 puan azalarak eksi 16 puan seviyesine düştü. Son üç ayda işlerinin kötüleştiğini ifade eden perakendecilerin oranı yüzde 59.2'den yüzde 60.5'e yükselirken, işlerinde artış yaşandığını belirtenlerin oranı yüzde 24.6 olarak kaydedildi. İşlerinde düşüş olduğunu dile getiren perakendecilerin oranı ise yüzde 53.5 oldu.

Kaynak: Haber Merkezi