Atamların yüzde 50 mülakat ve yüzde 50 KPSS puanı ile yapılacağını ifade eden Tekin, en fazla kontenjan ayrılan branşların sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, rehberlik ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği olduğunu belirtti. 

Tekin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Erbaa'daki patlamayla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi Erbaa'daki patlamayla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi

Depremin üzerine iki seçim yaşadık. İçinde bulunduğumuz süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı olsun, eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bu rakam üzerine personel genel müdürlüğümüz branş çalışmaları ile ilgili çalışmalarını yürüttü.

"Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat"

Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun. Atama yönetmeliğimizdeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanacak."

"En çok atama yapılacak ilk 5 branş"

130’a yakın seçilen branşın tamamı benim için eşit önemdedir. Branş isimlerini kapatarak ihtiyaçlar doğrultusunda bir dağılım yapılmasını istedik ve bu çevrede en çok atama yapılacak ilk 5 branş şöyle:

Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim için 2 bin 499, rehberlik için bin 597, din kültürü bin 594, ingilizce öğretmenliği için ise 964 atama yapılacak.

Aldığımız tedbirler çerçevesinde hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yöneteceğiz. Hali hazırda yasal düzenlemeye göre ve akabinde oluşturulan ikincil mevzuata göre sadece mülakat notuyla atama gerçekleştiriliyor, biz bugün yüzde 50 yüzde 50 hesaplanarak bir atama programı üzerinden sürecin yönetileceği bir atamayı resmi gazeteye göndereceğiz. Ekonomik parametreler açısından bu kadar sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan Cumhurbaşkanlığı strateji Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.

"Programlarımız 1 milyon 547 bin kez indirilmiştir"

Bu hafta sonu Cuma günü akşam mesai saati bitimine kadar programlar ile ilgili görüş ve önerisi olan arkadaşlarımıza sistem açık olacaktır. 26 Nisan’dan itibaren, programlarımız 1 milyon 547 bin kez indirilmiştir, bu bir rekor. 63 bin 108 görüş bize ulaştırılmıştır. Bu kadar yoğun bir katılım ve ilginin olduğu başka bir an daha bilmiyorum. Ben bu süreçten çok mutluyum, mümkün olduğunca katılımın arttığı bir süreç eğitim camiamız için çok iyi olacaktır. Her bir öneri, her bir görüş ilgili arkadaşlar tarafından, titizlikle değerlendirilecektir. Tüm ekibimiz hummalı bir biçimde çalışıyor, teşekkür ediyorum.

Her iki konu da eğitimimiz için, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

Muhabir: Oğulcan Balcı