Haber: Muhammed Vefa

Kamuda tasarruf politikaları kapsamında birçok kurum kemer sıkmaya giderken, bazı kurum ve kuruluşlarda israf tam gaz sürüyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın makam aracı tartışması gündemden düşmezken, İçişleri Bakanlığı bakan yardımcılarının koruma sayısını azaltmaya gitmişti. Durum böyleyken,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Mustafa Necmi İlhan sekreterine şoförlü makam aracı tahsis ettiği ortaya çıktı.

Necmi İlhan kimdir? Necmi İlhan kimdir?

Sekreter Şenay Aksu kimdir? Sekreter Şenay Aksu kimdir?

Erdoğan, gençlerle buluştu: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür Erdoğan, gençlerle buluştu: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür

Kurumun görevi nitelikli insan kaynağı!

Ülkemizde nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük etmesi için kurulan MYK’da sekretere yapılan araç tahsisi kurum içerisinde tartışmalara neden oldu. Kurumun üst düzey yöneticilerinin ve uzmanlarının kurum dışı çalışmalarını taksi ve toplu ulaşım ile sürdürdüğü öğrenildi.

Sekretere şoförlü özel araç, iki başkan yardımcısı ve kurum uzmanlarına bir araç!

MYK’ya ait 3 hizmet aracı bulunurken, MYK Başkanı İlhan’ın TOGG markalı aracı kullandığı, ikinci aracı sekreteri olan Şenay Aksu'ya tahsis ettiği, sekretere kuruma geliş gidişte üst düzey protokol uygulattığı ortaya çıktı.

İlhan sekreterinin arabasını geri çekti!

Sekreterine araç ve makam şoförü tahsis meselesini sorduğumuz MYK Başkanı İlhan, iddiaları yalanlamasına rağmen sonrasında haberlerin yapılmaması konusunda gazetemiz üzerinde baskı oluşturmaya çalıştı. İlhan bugün sekterinin kullandığı aracı kuruma geri çekti.

Aracın aylık masrafı 100 bin TL!

Sekreter Şenay Aksu’nun kullandığı aracın kiralık olduğu devlete aylık maliyetinin 100 bin TL civarı olduğu bilgisine ulaştık. Kurumun ayrıca Aksu’ya makam şoförü de tahsis ettiği belirlendi. MYK Başkanı İlhan’ın teamüllerin dışında sekreteri Aksu’yu yurt dışı gezilerine de götürmesi dikkat çekti. MYK'nin web sitesinde de yer alan fotoğraflara göre Aksu'nun Necmi İlhan ile birlikte Kasım ayında Bakü'ye gittiği görülüyor.

Muhabir: Muhammed Vefa