31 Mart yerel seçimleri için Pazar günü binlerce seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa gidiyor. Oy verme işlemleri illere göre farklı saatlerde sona erecek. Doğu illerinde oy verme işlemleri 1 saat erken başlarken sandıklar da benzer şekilde 16.00’da kapanacak. Diğer illerde ise oy kullanma işlemleri saat 17.00’da sona erecek.

YSK’da yer alan bilgide oy verme süresinin bitimini takiben kullanılan oyların sayım ve döküm işlemlerinin açık olarak yapılacağı yer alıyor. Dolayısıyla sandıklar kapandıktan sonra oy sayımı başlayacak. Oy verme yerinde bulunan siyasi parti ve bağımsız adayların müşahitleri ile o sandık bölgesinde kayıtlı seçmenler sandık kurulunun işlerini aksatmayacak şekilde sayım ve döküm işlemini izleyebilecek.

Oy verme yerinde bulunan siyasi parti ve bağımsız adayların müşahitleri ile o sandık bölgesinde kayıtlı seçmenler sandık kurulunun işlerini aksatmayacak şekilde sayım ve döküm işlemlerini izleyebilirler.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen yazıda sandık kurullarınca saat 17.00 itibariyle sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda “sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı” ifade edildi ve sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği sorusu yöneltildi.

YSK konuyu incelerken “Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü' başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

Rotabet TV | Galatasaray - Fenerbahçe maçı canlı izle Rotabet TV | Galatasaray - Fenerbahçe maçı canlı izle

YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple 'oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine' oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi