Refika Birgül kimdir? Refika Birgül nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Refika Birgül'ün kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Refika Birgül'ün biyografisini haberimizde derledik…

Refika Birgül kimdir?

Refika Birgül 19 Mayıs 1980’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Amerikan Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünü bitirdi. Lisans eğitiminden sonra da London Business School’da liderlik eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra !F İstanbul Bağımsız Filmler Festivali ve ardından İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) organizasyon bölümünde çalıştı. Son olarak da Özel Doğan Hastanesi’nde yaklaşık 6 sene boyunca üst düzey yönetici ve genel müdür olarak görev yaptı. Tüm bu tecrübelerden sonra, içinden gelen sese kulak verip, Refika’nın Mutfağı’nı kurdu.

Refika, mevsimsellik, yerel malzeme kullanımı ve temelleri yüzyıllar öncesine dayanan tekniklerle ancak bir o kadar da pratik ve güncel Türk yemeklerini eşsiz bir yorumla ele almasıyla tanınıyor. Alelade bir günde herhangi bir Fransız’ın, ailesine evinde lahmacun yaptığını gördüğünde misyonunu yerine getirmiş olacağına inanıyor.

Refika Şubat 2017’de, şu an 2,3 milyonu aşkın takipçisi olan “Refika’nın Yemek Okulu” YouTube kanalını kurdu. Bu kanalın amacı, herkesin mutfakla ilgili gereksinim duyduğu bilgilere kolay, hızlı ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmesi.

2020 yılında da tüm dünyaya mutfakla ilgili ve ayrıca memleketimizin yemek kültürüyle ilgili bilgileri, teknikleri paylaşmak üzere İngilizce içeriklerin üretildiği “Refika’s Kitchen” YouTube kanalı yayına başladı. Bu kanal ise 560 bini aşkın takipçiye ulaştı.

Evde Yapılabilecek Yüz Bakım Maskeleri Evde Yapılabilecek Yüz Bakım Maskeleri

Youtube’daki varlığının yanı sıra Refika Birgül 2010 yılından bu yana yemek kitabı ve gazete yazarı ve televizyon programcısı olarak, 7 yıl boyunca Hürriyet Cumartesi ekinde gazete yazıları yazıp, 5 yemek kitabını, 3 farklı TV programını da hayata geçirdi.

2013’te kurucu ortağı olarak hayata geçirdiği “Refika’dan” markası ile Türkiye’nin, bu toprakların kıymetli el sanatlarını ve zanaatlarını, zanaatkârlarını korumayı amaç edinmiş, kendi tasarımı olan ürünleri de bu marka çatısında geliştirip üreterek, mutfakta insanların hayatını kolaylaştırmak üzere ilerlemekte.

Refika aynı zamanda Türkçe ve İngilizce Youtube kanalının, Refika’yla Öze Dönüş televizyon programının prodüksiyonunu gerçekleştiren, hem de çeşitli markalara yemek odaklı video ve fotoğraflar üreten “Börek Prodüksiyon” yapım şirketinin de kurucu ortağı.

Kaynak: Haber Merkezi