Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına yönelik perakende satış endekslerini yayımladı. Buna göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi eylül ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 geriledi. Söz konusu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları aynı seviyede kaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 yükseldi.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi eylül ayında önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13,8 yükseliş kaydedildi. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 13,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,6 artarken otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,5 geriledi.

26 Temmuz güncel altın fiyatları: Gram altın ne kadar oldu? 26 Temmuz güncel altın fiyatları: Gram altın ne kadar oldu?

Perakende ciro

Cari fiyatlarla perakende ciro, eylül ayında önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 85,7 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 90,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 89,9, otomotiv yakıtı satışları yüzde 67,2 yükseldi.

Perakende ciro eylül ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 4,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3,5 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 5,1 artış gösterdi.

Editör: Deniz Dalgıç