TBMM Genel Kurulu'nda, DEM Parti Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in Bitlis Belediyesi ile ilgili önergesi öncesinde yoklama talebi geldi. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yönlendirmesiyle elektronik cihazla yapılan yoklamada yeterli çoğunluk sağlanamadı.

Yoklama sırasında ve sonrasında yaşanan tartışmalarda, DEM Partili Koçyiğit ve diğer milletvekilleri süreçle ilgili itirazlarda bulundu. Bekir Bozdağ, Meclis'in işleyişi adına sabır ve anlayış çağrısında bulundu.

İkinci yoklama ve isim okuma sırasında, bazı milletvekillerinin yoklamada olmaması ve bu durumun hile iddialarına yol açması gündeme geldi. Özellikle eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin adının okunması büyük tepki topladı.

Yerlikaya: Ülkemizde son 4 yılda toplam 7225 orman yangını meydana geldi Yerlikaya: Ülkemizde son 4 yılda toplam 7225 orman yangını meydana geldi

Bekir Bozdağ, yapılan iki yoklamanın ardından da yeterli çoğunluğun sağlanamadığını belirterek, TBMM Genel Kurulu'nun 28 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 14.00'te toplanmak üzere ertelendiğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi