Türkiye'de kredi kartı kullanılarak en çok yenen yemekler döner ve köfte oldu. Türkiye’nin 2023’te yemek tercihlerini ortaya çıkaran Garanti BBVA araştırmasına göre, yıl boyunca kredi kartlarıyla en fazla döner ve köfte restoranlarında harcama yapılırken; sıralamayı kebap, pide, burger restoranları takip etti.

Garanti BBVA kart kullanıcıları, Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara gibi şehirlerde döner restoranlarına rağbet gösterdi.

Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi ise köfteyi tercih etti. Sadece Tunceli kebap yemeği tercih ederken; Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt pideyi seçti. Mersin ise tantuniyi tercih etti.

Abdullah Gül: Üniversitelerde herkes korkusuzca düşüncelerini söylemeli Abdullah Gül: Üniversitelerde herkes korkusuzca düşüncelerini söylemeli

İstanbul ve Antalya burger yedi

İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları tercih edildi.

İç ve Doğu Anadolu’da döner / kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu’da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

Kaynak: İHA