Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili olarak CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

Sevgili halkım hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim etmedim, göz yumamazdım yummadım, eziyetlere susamazdım, dilsiz şeytan olamazdım olmadım, milyonlarca göçmenin gelip de sizin ikinci sınıf vatandaş olmanıza susamazdım susmadım, evlatlarımızın hakkının yenmesine göz yumamazdım, çiftçinin toprağa, üretime küsmesine gönlüm razı gelemezdim gelmedim. Koskoca bir ailenin birbirine düşürülmesine müsaade edemezdim etmedim.

Her şeye zam gelirken, halkın belin bükülürken buna razı gelemezdim, gelmedim. Her zaman hakkınız hukukunuz için, birbirinize küsmeyin diye, huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim vermeye de devam edeceğim.

kemal-kilicdaroglu-1

Sizlerden bir ricam var. Kendiniz için, evlatlarınız için, anne babalarınız için, çiftçi esnaf kardeşlerimiz için demokrasi mücadelesine devam edin.

Son yılların en adaletsiz seçimi, tüm devlet olanakları tek adamın ayakları altına serildi. Seçmenlerimize, görevlilerimize sandıklara sahip çıkmaya devam eden herkese teşekkürler. Bir teşekkürüm de gençlere ve kadınlara. 

Bu seçimde totaliter bir rejimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen ortaya çıkmıştır. Millet İttifakı tüm unsurları ile her yerde mücadele vermeye devam etmektedir. Bu vatan için ne yapsak azdır. Benim asıl üzüntüm, ülkemizi bekleyen daha büyük sıkıntılardır. Bu sıkıntıların karşısında duracağım.

Bana oy veren 25 milyon vatandaşımıza dik durmasını istiyorum. Görevimi sürdürüyorum. Mücadelemiz devam ediyor. 
 

Ayrıntılar geliyor... 

Editör: Halide Tonga