İlyas Yalçıntaş kimdir? İlyas Yalçıntaş nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. İlyas Yalçıntaş’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında İlyas Yalçıntaş kimdir? İlyas Yalçıntaş kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. İlyas Yalçıntaş’ın biyografisini haberimizde derledik…

Mesut Toprak kimdir? Mesut Toprak kimdir?

İlyas Yalçıntaş kimdir?

İlyas Yalçıntaş 7 Mart 1989 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelir. Çocukluğu İstanbul’da geçer ve lise eğitimini İstanbul Küçükçekmece İMKB Anadolu lisesinde tamamlar. Sanatçı Katıldığı X Factor Star Işığı programıyla tanınmayı başarır. Yarışmadan birinci seçilmemesine rağmen yine de kazançlı çıkmıştır denilebilir. Yakışıklılığı ve şarkıları yorumlamadaki ustalığıyla kısa sürede kendisine hayran kitlesi oluşturmayı başaran sanatçı kendi yazdığı ‘’İncir’’ adlı şarkıyla iyi bir çıkış yakalamıştır. İlyas Yalçıntaş, X Factor Star Işığı yarışmasına katılmadan önce çeşitli mekânlarda sahne alarak müzik kariyerine başlamıştır.

İlyas Yalçıntaş, yarışmadan sonra Samsun Demir’in aracılığıyla Enbe Orkestrayı yürüten Behzat Gerçeker ile tanıştırılır ve bundan sonra İlyas Yalçıntaş Enbe Orkestrasıyla çalışacaktır. İlk çalışmaları sanatçının kendi şarkısı olan ‘’İncir ‘’ tekrar düzenlenir ve seslendirilir. Daha sonra Büşra Periz’le ‘’Olmazsa Olmazım’’ isimli düet nerdeyse tüm radyolarda en çok istek alan şarkı ve Top 10, Top 20 listelerinde hep bir numaraya yükselmiştir. Bu Nasıl Veda, İçimdeki Duman, Çok Yalnızım, Dilberim, Aşk Adam Seçiyor, Dönebilsen, Gül bence gibi şarkılar İlyas Yalçıntaş’ın diğer şarkılarıdır.

Editör: Betül Vural