Franziska Giffey kimdir?  Franziska Giffey nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor.  Franziska Giffey kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Franziska Giffey kimdir? Franziska Giffey kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Franziska Giffey’in biyografisini haberimizde derledik…

Galatasaray - Fenerbahçe maçı ikinci yarı şifresiz canlı izle Galatasaray - Fenerbahçe maçı ikinci yarı şifresiz canlı izle

Franziska Giffey kimdir?

Franziska Giffey, 3 Mayıs 1978 tarihinde doğmuştur. 2023'ten beri Berlin Eyalet Ekonomi, Enerji ve İşletme Senatörü olarak görev yapan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Alman politikacısıdır. Yönetici olarak görev yaptı. Aralık 2021'den Nisan 2023'e kadar Berlin Belediye Başkanlığı yaptı.

Daha önce 2018'den 2021'e kadar Şansölye Angela Merkel'in hükümetinde Aile İşleri, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı olarak görev yaptı. 2015'ten 2018'e kadar Berlin'in Neukölln ilçesinin belediye başkanıydı.

Rudow semti Alt-Rudow Caddesi'ndeki kütüphanede bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Kimliği belirlenemeyen saldırgan, içinde sert cisim bulunan torbayla Giffey'in kafası ve boynuna vurdu.

Kaynak: Haber merkezi