Bakan Yumaklı, hayvancılık desteklemelerini değerlendirdi Bakan Yumaklı, hayvancılık desteklemelerini değerlendirdi

Özel Haber: Deniz Dalgıç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılına özel emeklilere bir defalığa mahsus 5 bin lira ikramiye vereceğini açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, önce gelen teklifin çalışan ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan emeklileri kapsamadığını ifade ederek, “Ben derhal bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini ifade ettim. Cumhurbaşkanının talimatıyla bu durum değişti ve komisyonda tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi kabul edildi” dedi. Tek seferlik 5 bin lira ikramiye verilecek olmasının yanlış olduğunu savunan Bülbül, “Ne hikmetse sadece seçim önceleri akıllarına gelen emekliye verilen bu ikramiyeler aslında ülkenin ekonomik durumunun göstergesidir. Başta emekliler olmak üzere vatandaşların geçinemediği, ekonomik buhran içinde olduğu açıktır. Verilen 5 bin lira, Türk lirasının her gün değer kaybetmesi hesaba katıldığında can suyu olmaktan bile çok uzaktır” diye konuştu.

“Derhal bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü verdiği 5 bin lira emekli ikramiyesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü verdiği 5 bin liralık ikramiyenin çalışan ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydı olan emekliye verilmeyeceğine dikkat çekerek, “İlk önce gelen teklifle "emekliye 5 bin lira ikramiye veriliyor ancak çalışan emekliye ve ÇKS kaydı olan emekliye ikramiye verilmeyecekti. Ben bunu Meclis’te de dile getirdim ve bunun yanlış olduğunu derhal bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini ifade ettim” dedi. Söz konusu durumun kamuoyunda da büyük tepkilere neden olduğunu söyleyen Bülbül, “Çalışan emekli keyfine çalışmıyor. Geçinemediği için, elektriğini, suyunu, doğalgazını, kirasını ödeyemediği için çalışmak zorunda bırakılıyor” diye konuştu.

“5 bin lira ikramiye can suyu olmaktan bile uzak”

Cumhurbaşkanının talimatıyla bu durum değiştiğini ve komisyonda tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesinin kabul edildiğini açıklayan Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“Ancak burada asıl tartışılması gereken tek seferlik 5 bin liralık ikramiyedir. Ne hikmetse sadece seçim önceleri akıllarına gelen emekliye verilen bu ikramiyeler aslında ülkenin ekonomik durumunun da göstergesidir. Başta emekliler olmak üzere vatandaşların geçinemediği, ekonomik buhran içinde olduğu açıktır. Verilen 5 bin lira, Türk lirasının her gün değer kaybetmesi hesaba katıldığında can suyu olmaktan bile çok uzaktır.”

Editör: Kadir Gürhan