Günümüz siyasetinde sıklıkla duyduğumuz vaatler arasında, adayların toplum için faydalı olacak adımlar atma sözleri ön plana çıkıyor. Bu kapsamda, Muğla belediye başkanlığı için aday olan Muhsin Erdem, oldukça dikkat çekici bir taahhütte bulundu. "Seçilirsem belediye başkanlığı maaşımı gençlere bağışlayacağım" dedi.

Heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyen Erdem, vaatlerini ve hislerini şu şekilde dile getirdi:

‘’Çok mutluyum. Muğla ilk defa değişik bir açıdan Muğla'ya bakan bir belediye başkan adayıyla sahaya çıkmış durumdadır. Çünkü Muğla yıllardır aynı partilerle yönetilmektedir. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi yıllardır Muğla'yı yönetmektedir. Bence ilk defa bu kadar genç, dinamik, olaylara bakış açısı farklı olan bir parti adayı ile yola çıkılmıştır.

30 yıldır Muğla'dayım. Her yönden hizmet edeceğimi düşünüyorum. 30 yıldır avukatlık yapmaktayım. Doğru Yol Partisi’nde de İYİ Parti'de siyaset yaptım. Aynı zamanda eğitim fakültesi mezunu olduğum için gençlerin de sorunlarını biliyorum. Özellikle öğrencilerin barınma sorununa Muğla'da çözüm bulacağımı düşünüyorum.’’

Ali Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması Ali Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması

‘’Benim dönemimde ulaşım ücretsiz olacak’’

Muğla'da yaşlı bakım evleriyle ilgili ciddi bir sorunların olduğunu belirten Erdem, bakım evleri ile ilgili özel bir çalışma yürüteceğini ifade etti.

Erdem, ‘’Öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti vermeyi düşünüyorum. Bunu kesinlikle yapacağım. Ayrıca belki ilk defa olacak. Kesinlikle seçildiğim takdirde maaş almayacağım. Belediye başkanı maaşımı gençlere ve öğrencilere bağışlayacağım. Muğla'da tasarrufa giderek gerek personel, gerekse araçtaki tasarrufu sağlayıp bu konuda ciddi bir katılım yapmayı düşünüyorum. Şu andaki projelerimin bir kısmı bunlar.’’

Seçim günü yaklaştıkça, bu vaadin diğer adaylar ve seçmenler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olurken, Muhsin Erdem'in gençlere yönelik bu özverili taahhüdü Muğla’da siyasi gündemin odağında yer almaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş